Home Beograd Beogradski odbor Zajedno istupio iz stranke, Miketić najavio izlazak na izbore 2....

Beogradski odbor Zajedno istupio iz stranke, Miketić najavio izlazak na izbore 2. juna

25
0
Foto: N1 / Zajedno Beograd
Foto: N1 / Zajedno Beograd

Gradski odbor stranke Zajedno doneo je u subotu odluku o kolektivnom istupanju iz članstva stranke Zajedno. Kako je saopšteno, odluka je doneta jer rukovodstvo te stranke nije prihvatilo volju većine članova Gradskog odbora da Zajedno učestvuje na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda 2. juna.

,,U kontaktu smo sa strankama koje su najavile izlazak na izbore. U danima koji dolaze razgovaraćemo o svim aspektima borbe, čišćenju biračkog spiska, kontroli, kao i kandidatu koji može da se suprotstavi Vučiću i Šapiću u Beogradu. Verujem u pobedu jer verujem u borbu. Promene kreću iz Beograda“, rekao je nakon sastanka predsednik Gradskog odbora stranke Zajedno Đorđe Miketić.

On je naveo da je spreman „trogodišnji plan u tri tačke za Zeleni Beo grad“.

„Plan su pisali najveći stručnjaci, a on je potom unapređen i izglasan putem procesa u kom je učestvovalo nekoliko hiljada ljudi. To ćemo svakako ponuditi kolegama kao moguću platformu izbornog programa”, dodao je Miketić.

Dojučerašnjim kolegama iz stranke Zajedno poželeo je sreću u daljem političkom delovanju i ponovio da ,,bojkot i pasivizacija“ nisu rešenje.

„Kao i do sada, moramo se boriti na dva koloseka. Na terenu kada god se uzurpira javni interes ali i kroz institucije i unapređenje izbornih uslova odakle jedino mogu da se menjaju Beograd i Srbija“, poručio je Miketić.

Podsetimo, kopredsednica stranke Zajedno Biljana Stojković potvrdila je za list Danas da je predsednik beogradskog odbora Đorđe Miketić isključen iz te stranke, zbog odluke da izađe na izbore.

„Izjava Đorđa Miketića da inicijativni gradski odbor Zajedno izađe na beogradske izbore nije u skladu sa odlukom stranke. Na širem sastanku rukovodstva stranke doneta je odluka o bojkotu, koja je i izneta u javnost“, rekla je Stojković.

Stranka Zajedno saopštila je u petak da je odlučila da ne učestvuje na izborima raspisanim za 2. jun 2024. godine, zbog toga što „nije obezbeđen minimalni nivo uslova da ti izbori budu slobodni i pošteni“.

 

Izvor: N1 

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here