Home Beograd Đilas: Razgovor s vlastima samo o primeni preporuka ODIHR o izbornim uslovima

Đilas: Razgovor s vlastima samo o primeni preporuka ODIHR o izbornim uslovima

62
0
Foto: Direktno.rs/ATA Images
Foto: Direktno.rs/ATA Images

Lider SSP Dragan Đilas je kazao da ta stranka želi da razgovara s vlastima o implementaciji preporuka Kancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) u vezi izbornih uslova, te da zato nije bila na današnjem sastanku kod predsednice parlamenta Ane Brnabić.

– Mogla je predsednica parlamenta da pozove na kafu kod sebe ili u restoran – ista bi situacija bila – rekao je Đilas, pa dodao:

– Želimo da razgovaramo sa predstavnicima vlasti oko toga kako će biti implementirane preporuke iz izveštaja ODIHR u svim oblastima koje su navedene.

Kako je ocenio, „ovo danas (kod Brnabić) je bio tehnički sastanak gde je trebalo da se razgovara navodno o mestima zamenika predsednika (skupštinskih) odbora za opoziciju“.

Podsetio je na raniji stav SSP i stranaka sa liste „Srbija protiv nasilja“ da neće mesta ni predsednika skupštinskih odbora, a ni mesta potpredsednika skupštine.

– Uzimamo mesta u odborima jer pripadaju strankama na osnovu građana koji su glasali… Ovo danas nije bila tema, tema je ponedeljak i poziv na kolegujum – kazao je Đilas.

Iz Skupštine Srbije je ranije saopšteno da je predsednica parlamenta Ana Branbić sazvala za 1. april prvi sastanak skupštinskog kolegijuma, a koga čine i šefovi poslaničkih grupa i njihovih zamenika.

Na dnevnom redu, kako je saopšteno, biće konsultacije oko daljeg rada na primeni preporuka Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR).

Lider SSP je naveo da bi tu tema trebala da bude „nešto nalik onome što smo predložili“, te dodao da će u petak koalicija „Srbija protiv nasilja“ zauzeti konačan stav o tome.

Ponovio je da je stav SSP da bi bilo logično da opozicija ode na taj sastanak.

– Stav SSP sam već rekao i da bi, s obzirom da smo se (ranije) obratili i predsednici skupštine i premijeru, ko god da je to, da bi bilo logično da se odazovemo tom pozivu – kazao je.

Kako je dodao, na tom sastanku bi opozicija mogla da vidi da li postoji mogućnost da bude pokrenut „neki razgovor i da se dođe do nekog rešenja“.

Izvor: Direktno.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here