Home Beograd Jovanović: Ako nema poštenih izbora, onda ih neće ni biti

Jovanović: Ako nema poštenih izbora, onda ih neće ni biti

58
0
Foto: Direktno.rs/ATA images
Foto: Direktno.rs/ATA images

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Jovanović izjavio je da će predstavnici koalicije NADA i „Srbije protiv nasilja“ imati sastanak vrlo brzo, ali da ako vlast ne prihvati fer, demokratske i poštene izbore, opozicija na njih neće izaći i takvih izbora neće biti.

Jovanović je za nedeljnik Vreme rekao da vlast ne radi ništa na reviziji i kontroli biračkih spiskova i slobodi medija, i da se on lično plaši da neće omogućiti demokratske izbore.

– Ako nema poštenih izbora, onda ih neće ni biti. Da li to znači sprečavanje da se izbori održe, ima tu mnogo ideja – istakao je lider Novog DSS-a.

Prema njegvim rečima, opozicija ne može sama i građani treba da kažu dosta je bilo, jer se klizi u ozbiljnu diktaturu.

– Svedoci smo Male Krsne svaki dan i ako to ne možemo da sprečimo, možemo odmah da proglasimo Vučića za maršala. Bili bismo zaista budale i neodgovorni pred građanima da prihvatimo izbore pod postojećim nepromenjenim uslovima – naveo je Jovanović.

On je dodao da je načelno za dve kolone opozicije, zato što zna mnogo ljudi na desnici koji ne bi prihvatili predizborni savez sa koalicijom „Srbija protiv nasilja“.

– Ima jedna opcija u kojoj opozicija pod istim krovom ima smisla, a to je ako se tenzija toliko digne i dođe do oštre polarizacije između vaskolike opozicije i režima – rekao je Jovanović.

Govoreći o francusko-nemačkom sporazumu o Kosovu, predsednik Novog DSS-a je kazao da ko god dođe na vlast u budućnosti mora da poništi taj sporazum.

– Zato što je sporazum protivustavan i kao takav ništavan za Srbiju. Ako se borimo za pravnu državu, to podrazumeva slobodne izbore, poštovanje Ustava i princip teritorijane celovitosti – zaključio je Jovanović.

 

Izvor: Direktno.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here