Home Beograd „Hitno započeti dijalog kako bi se stvorili uslovi za fer izbore“

„Hitno započeti dijalog kako bi se stvorili uslovi za fer izbore“

90
0
Glasanje Niš - Srbija izbori
Foto: N1

Lista „Srbija protiv nasilja“ (SPN) i koalicija NADA (Novi DSS i POKS) poslale su danas i zvaničan zahtev upućen predsedniku Vlade i predsedniku Narodne skupštine Republike Srbije, da se u cilju smirivanja političkih tenzija u društvu nakon održanih izbora održi dijalog sa parlamentarnom opozicijom u vezi sa stvaranjem elementarnih uslova za fer i demokratske izbore, saopštenje ove dve koalicije prenosimo u celosti.

– U zahtevu koji je poslat predlaže se da se uz delegaciju opozicije koju bi činila četiri predstavnika izborne liste SPN i jedan predstavnik koalicije NADA, uključe i predstavnici organizacije CRTA, kao i da se dijalog održi u najkraćem mogućem roku s obzirom na hitnost situacije i izbore koji su pred nama.

U slučaju da ne dođe do pravovremenih razgovora koji će rezultirati dogovorom, sasvim izvesno će doći do produbljivanja političke krize u zemlji i novog podizanja tenzija šta nikako ne može biti put koji bilo ko priželjkuje. U takvim uslovima je takođe izvesno da će održavanje izbora biti teško zamislivo i moguće.

U zahtevu se navodi i to da će ukoliko se sastanak hitno ne održi, kasnije biti gotovo nemoguće doći do kompromisa i stvaranja uslova za održavanje fer i demokratskih izbora. Bilo bi važno i da sastanci, a naročito prvi od njih, budu otvoreni za javnost – zaključuje se u saopštenju koalicije „Srbija protiv nasilja“ i koalicije NADA (Novi DSS i POKS).

 

Izvor: Direktno Online 

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here