Home Beograd Ana Brnabić izabrana za predsednicu Skupštine Srbije

Ana Brnabić izabrana za predsednicu Skupštine Srbije

52
0
Foto: N1 Printscreen

Sa 153 glasa za i pet protiv, Ana Brnabić, doskorašnja premijerka Srbije, izarbana je za predsednicu Skupštine Srbije.

Ovlašćeni predstavnik poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Vladimir Orlić izjavio je tokom rasprave da je ta lista sa partnerima i saradnicima predložila Anu Brnabić za predsednicu Skupštine Srbije, jer su ponosni na posao koji je uradila tokom tri premijerska mandata.

Šefica poslaničke grupe „Srbija protiv nasilja“ Marinika Tepić rekla je da su dve ključne afere obeležile mandat Ane Brnabić kao premijerke Srbije – izvlačenje novca sa kompanijom Aseko i preseljenje birača, korisnika socijalne pomoći, uoči beogradskih izbora. Marinika Tepić je, u skupštinskoj raspravi o izboru Ane Brnabić za predsednicu parlamenta, istakla da nije čula pohvale na njen račun iz redova Srpske napredne stranke, te da je biografija buduće šefice parlamenta samo na jednoj strani, na kojoj ne piše ništa o njenom sedmogodišnjem radu kao premijerke.

Prema njenim rečima, dve najveće afere koje su obeležile mandat Ane Brnabić i govorile o njenim nepočinstvima i nedelima je prelivanje milionskih poslova kompaniji Aseko u kojoj je premijerkin brat bio direktor, kao i preseljavanje ljudi koji primaju socijalnu pomoć, kako bi mogli da glasaju za SNS na beogradskim izborima.

Poslanik Narodnog pokreta Srbije Borislav Novaković rekao je da ne može da podrži izbor Ane Brnabić iz više razloga, između ostalog i zato što demonstrira isključivost. Novaković je rekao da ne može da podrži izbor Brnabić i zato što je podržava predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević, koji je „sa Zvonkom Veselinovićem i Andrejem Vučićem organizovao krađu izbora u Novom Sadu“.

Koalicija NADA najavila je da neće podržati izbor Ane Brnabić za predsednicu Skupštine Srbije, zato što je za vreme mandata njene vlade situacija na Kosovu i Metohiji dovedena do usijanja i došlo je do apsolutnog urušavanja institucija pravne države, izjavio je poslanik grupe Novi DSS – POKS Nenad Tomašević.

 

Izvor: N1 

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here