Home Izbori SPN pozvala gradonačelnicu Niša da podnese ostavku

SPN pozvala gradonačelnicu Niša da podnese ostavku

84
0
Foto: Direktno/ ATA images
Foto: Direktno/ ATA images

Lokalni izbori će se održati u 82 gradova u Srbiji, jedan od njih je i Niš i da bi svi bili istog dana, neophodne su ostavke pojedinih čelnika. Iz SPN pozivaju gradonačelnicu Niša Draganu Sotirovski da skrati svoj mandat za svega mesec dana i omogući Nišlijama da na lokalne izbore izađu kad i ostali građani Srbije.

– Neophodno je da se podnesu ostavke do 18. marta, da nakon toga zasedanje preuzme privremeni organ u trajanju od 30 dana i da se 18. aprila zakažu izbori za nedelju, 2. jun. Zahtevamo da Dragana Sotirovski podnese ostavku i time omogući održavanje izbora 2. juna 2024. godine. Zahtevamo da svi predsednici niških opstina podnesu ostavke, kako bi se i gradski i opštinski izbori održali u istom danu – kažu iz SPN.

Imaju nekoliko razloga za taj zahtev, a jedan od njih je da se izbegne “selidba” ljudi iz Bele Palanke, sa Kosova, iz Bugarske, Republike Srpske i ostalih mesta.

– Da bi sprečili selidbu iz Beograda u Niš onih koji će uticati na izborni dan, važno je da izbori budu istog dana odnosno 2. juna. Da bi slika demokratskih izbora bila sto bolja, da bi izlaznost na tim izborima bila sto veća, važno je da se oni održe pre leta i pre perioda odmora. Raspisivanje izbora za kraj juna ili jul očigledno vodi ka izborima sa malom izlaznošcu i upitnim legitimitetom bez obzira ko pobedi. Uslovi izbora moraju da se poprave do 2. juna i da se istog dana izađe na sve izbore – navode iz SPN.

Srpskoj naprednoj stranci poručuju da “ako su hrabi i veruju da su dobro radili” ponovo predlože Draganu Sotirovski za kandidata i to pod njenim imenom.

 

Izvor: Direktno.rs/ Južne vesti

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here