Home Beograd „Rekli su mi da mogu da mi daju sve“: Ljutovac za NIN...

„Rekli su mi da mogu da mi daju sve“: Ljutovac za NIN o ponudi SNS da pređe u njihove redove u Beogradu

87
0
glasanje_srbijaizbori

Odbornik Skupštine grada Beograda i kandidat koalicije „Srbije protiv nasilja“ na decembarskim izborima, Milan Ljutovac govorio je za NIN o ponudi Srpske napredne stranke da pređe u njihove gradske redove i da ih podrži u formiranju vlasti u Beogradu koju je odbio. On je za NIN ispričao kako je izgledao razgovor sa ljudima iz vladajuće stranke, šta mu je nuđeno, ali i zašto se odlučio da taj slučaj ne prijavi nadlaženim organima, već da sa njim samo izađe u javnost.

„Rekli su mi da mogu da mi ponude sve, da mnogo toga mogu da učine za mene, da mi pomognu, da urade, samo da ih podržim“, priča Ljutovac i precizira:

„Dao sam im do znanja da ne želim nikako da sarađujem sa njima, sa autoritativnom vlašću. Mislim da je nemoralno da bilo koji opozicionar i onaj koji se predstavlja kao opozicionar i koji je kritičan prema vlasti na kraju pređe preko svojih moralnih načela i prihvati bilo kakvu ponudu, materijalnu ili ne“, kaže Ljutovac.

Ljutovac je ranije izjavio da su mu iz vladajuće stranke nudili stotine hiljada evra i razne pozicije, ali ne i mesto na čelu Batajnice, odakle je i sam. Kako je pojasnio, tu poziciju nisu mogli da mu daju iz tehničkih razloga, jer ovaj deo grada neće biti opština već za dve godine, ali mu je predočeno da može da računa na brojne druge projekte u gradu.

On je za NIN ispričao kako je tekao taj razgovor. Kako je rekao, kada su mu izložili ponudu, on je upitao šta mu sve nude, nakon čega su počeli da nabrajaju sve benefite saradnje sa naprednjacima.

„Ja sam to odmah u momentu sasekao. Bilo je ponuda, počelo je time što su mi rekli da mogu da mi ponude sve. Kada sam pitao šta je to sve, oni su počeli da nabrajaju, a ja sam u tom momentu rekao ne. Mislim da bi bilo predaleko da se ide u to. Što se tiče funkcije, novca i bilo koje druge ponude, zaista mislim da nemamo prava da se na takav način bavimo politikom. U ovom trenutku u kojem živimo mislim da nijedan opozicionar nema pravo da ‘nasamari’ građane tako što će ih navesti da glasaju za opoziciju, a potom te glasove pretočiti u vladajuće. Mislim da je to zaista neodgovorno“, objašnjava Ljutovac.

„Izašao sam u javnost, jer mislim da je to jedini način“

Upitan o tome kako se uopšte dolazi u situaciju da se dobije takva ponuda, kandidat za odbornika u Beogradu iz „Srbije protiv nasilja“ objašnjava da ga je prijatelj spojio sa ljudima iz vladajuće stranke preko posrednika.

„To lice mi je reklo. Ja zaista ne bih sa time da izlazim u javnost. Bilo je preko posrednika. Prijatelj me je spojio sa njima, ali ne bih da govorim imena“, rekao je Ljutovac za NIN.

On je u ranijoj izjavu medijima naveo da je to bilo na poziv bivšeg gradonačelnika Aleksandra Šapića, ali da nije razgovarao direktno Šapićem, već sa njegovim saradnicima.

Upitan da li je prijavio slučaj nadležnim organima, on kaže da nije i da je njegov razlog je nepoverenje u institucije.

„Da mi zaista imamo institucije, da mi zaista imamo društvo, ja bih tu ponudu prijavio tužilaštvu. Ali u društvu u kakvom danas živimo, mi institucije nemamo u Srbiji. Tužilaštvo u kojem je Zagorka Dolovac glavni tužilac, žena koja nije pokrenula nijedan postupak, nijedan proces ni o aferi Jovanjica, ni o aferi Krušik, ni o aferi oko pada helikoptera, ni o aferi Savamala“, obrazlože naš sagovornik.

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here