Home Beograd Brnabić napala ProGlas: A ko ste vi, ljudi?

Brnabić napala ProGlas: A ko ste vi, ljudi?

122
0
N1/FoNet/Inicijativa ProGlas

Premijerka Srbije u tehničkom mandatu Ana Brnabić izjavila je danas da je inicijativa ProGlas okupila ljude koji su „prisvojili neka svojstva koja nemaju“, odnosno, kako je rekla, nemaju pravo da traže da se menjaju izborni uslovi.

– Sebi su pripisali da su najpametniji, najugledniji, najobrazovaniji, i oni sad kao Veće mudraca treba da kažu šta o bilo čemu o ovim izborima, o onim izborima – rekla je.

– A ko ste vi, ljudi? – upitala je Brnabić.

Povodom toga što je sporazum ProGlasa potpisao i predsednik Nove Demokratske stranke Srbije, Brnabić je rekla da „to što je potrčao da potpiše ProGlas, to govori o Milošu Jovanoviću“.

Brnabić je rekla da nije tačno da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „ponizio“ Skupštinu Srbije, time što je juče najavio da danas neće biti održan nastavak konstitutivne sednice parlamenta i da se njeno održavanje pomera za sedam dana, već da je samo „rekao šta će se desiti“.

– Ne vidim da je on lično odložio, rekao je sve (na) što ima pravo u skladu sa ustavnim ovlašćenjima – rekla je Brnabić koja je i kandidat Srpske napredne stranke (SNS) za predsednicu Skupštine Srbije.

To da je Vučić „ponizio“ Skupštinu Srbije, tvrde „oni koji su ponizili Skupštinu time što nisu zakletvu podneli na mestu određenom za zakletvu“, kazala je Brnabić.

Ona je navela da je predstavnike stranke na jučerašnjem sastanku, Vučić, „koji je i član Predsedništva SNS, ‘zamolio’ da se ide na nove lokalne izbore u Beogradu“.

– Ja sam bila za to da se formira vlast. Imali smo matematičku većinu, i imali smo legitimnu većinu, čini mi se, ali prihvatili smo njegovu molbu. Mi iz SNS-a delili smo uverenje da se ide što pre na održavanje beogradskih izbora, 28. aprila, ali zamolio nas je, i opet smo uslišili – rekla je Brnabić, koja je predsednica beogradskog odbora SNS-a.

Izvor: Direktno.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here