Home Beograd Vučić: Beogradski izbori biće raspisani za 2. jun

Vučić: Beogradski izbori biće raspisani za 2. jun

87
0
Foto: Danas Online Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da će beogradski izbori biti raspisani za 2. jun. Vučić je, posle razgovora s predstavnicima vladajuće koalicije, kazao u obraćanju javnosti i da će ti izbori biti raspisani 3. aprila. Dodao je da će svi ostali lokalni izbori, u 87 lokalnih samourpava biti organizovani u zakonskom roku.

„Moja ideja je sledeća, da imamo beogradske izbore 2. juna i ti izbori će biti održani 2. juna, jer su se moji prijatelji sa tom idejom saglasili, a ja ću vam reći zašto. Svi ostali izbori biće održani u skladu sa ustavnim i zakonskim rokovima, jer niko ne želi da podnosi bilo kakve ostavke bilo kome za bilo šta i to je bilo jednoglasno odbijeno od strane svih prisutnih“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

On je naveo da će te izbore raspisati Ana Brnabić, kao izabrana predsednica skupštine, 3. aprila, da bi bio maksimalan rok 60 dana. ​Vučić je rekao da nije bilo pritisaka da izbori budu odloženi, ali da je on hteo da postupi kao predsednik svih građana a ne samo kao član Srpske napredne stranke. Kako je rekao, održavanje beogradskih izbora 2. juna bila je njegova želja.

„Ovde se postavljam kao predsednik Republike, kao neko ko dobro zna koliko problema ćemo da imamo. Kao neko ko je predsednik Republike, a ne samo član SNS-a. Smatram da je za zemlju najbolje da pokušamo da umirimo strasti, ma kako bili besmisleni razlozi (opozicije), od toga da idu na praznik, na odmore. Pošto su oni bogati, a sirotinja valjda ne može da ide“, dodao je Vučić.

Pozvao je MUP da veoma restriktivno tumače zakon o promeni prebivališta, posebno prilikom promene prebivališta, odnosno dobijanja prebivališta na teritoriji grada Beograda do datuma zaključenja izbornog spiska.

„Ovo je moj pokušaj, nikoga nikada nisam pozivao ili terao da razgovaram sa nekim jer oni za razgovor nisu spremni i znam ja da je ovo možda moja greška. Ana je rekla – to je bacanje bisera pred svinje. Ja mislim da je potrebno da pokušamo da ko god da pobedi, posle toga imamo punu stabilnost, da obavimo sve druge lokalne izbore na način na koji je to potrebno u skladu sa ustavom i zakonom i da završimo sve priče“, rekao je Vučić i  dodao da je veoma važno da se poštuju preporuke ODIHR-a i o obuci i broju birača na jednom biračkom mestu.

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here