Home Beograd Vučić: Veoma je važno da se ide na nove izbore u Beogradu

Vučić: Veoma je važno da se ide na nove izbore u Beogradu

85
0
Aleksandar Vučić FOTO: Direktno/Instagram/buducnostsrbijeav
Aleksandar Vučić FOTO: Direktno/Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je rukovodstvu Srpske napredne stranke savetovao da se ide na nove izbore u Beogradu.

Vučić je (u ko zna kojem obraćanju narodu) danas rekao da je juče razgovarao sa predsednikom SNS-a Milošem Vučevićem, Anom Brnabić i Aleksandrom Šapićem i da im je savetovao da razmotre da se u Beogradu ide na nove izbore.

– Mi demokratiju negujemo, čuvamo i gajimo zbog sebe. Moj savet je, vi imate stranačke organe, moja molba je da razmotrite i ono što ću reći sada, da nam se ne ponovi 2008. godina, i neko će ga nazvati nelegitimno formiranje vlasti, a bio je to čist lopovluk kada su DS i SPS formirali vlast, uprkos sporazumu koji su socijalisti imali s drugom strankom (…) Znam da imate većinu, ali je veoma važno da se ide na nove izbore, bolje i da izgubite vlast, i šta god hoćete da se dogodi, nego da učestvujete u toj krađi izbora kakvu smo videli 2008. godine – poručio je Vučić.

O novom mandataru..

– Očekujem da me u ponedeljak obaveste ko bi trebalo da bude novi mandar za sastav vlade, pozvao sam 10 lista ragovore, a do sada obavio sa pet i obaviće još dva, sa SPS i listom „Srbija ne sme da stane“, u ponedeljak. Tri liste – lista Stranke demokratske akcije Sulejmana Ugljanina, baš kao i prošli put, nije želela da dođe na razgovore, kao ni „predstavnici liste Nove Demokratske stranke Srbije i liste Srbije protiv nasilja, koji su već u javnosti rekli da neće da se pojave“.

Takođe je pozvao vladu da detaljno analizira preporuke ODIHR-a i da odmah krene u realizaciju svih 25 tačaka, jer „ima dobrih preporuka“.

– Važno je da se to primeni, važno je da mi znamo da imamo demokratski poredak u zemlji – rekao je Vučić.

 

Izvor: Direktno.rs

 

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here