Home Beograd Kako poruke o izborima iz Brisela razume vlast, a kako opozicija?

Kako poruke o izborima iz Brisela razume vlast, a kako opozicija?

99
0
Foto: FoNet/Evropski Zapadni Balkan
Foto: FoNet/Evropski Zapadni Balkan

Portparol EU Peter Stano kaže da konačni izveštaj misije ODIHR o izborima u Srbiji potvrđuje zabrinutost EU. U isto vreme, Stano navodi i da „EU pozdravlja spremnost vlasti u Srbiji da rade sa ODIHR-om na primeni preporuka“. Šef posmatračke misije Saveta Evrope na izborima 17. decembra, Štefan Šenah, ponavlja da je ta misija stekla utisak da su beogradski izbori bili pokradeni, a predsenik Srbije odgovara da je Šenah „belosvetski prevarant“.

Poruku iz Brisela, baš kao i izveštaj ODIHR-a i vlast i opozicija razumeće svako iz svog ugla. Portparol EK Peter Stano je zabrinut – kaže da se izveštaji o neregularnostima moraju razjasniti. Ali je i zadovoljan jer je vlast pokazala spremnost da radi sa ODIHR-om na primeni preporuka.

Reagujući na izveštaj kolega iz ODIHR-a, šef posmatračke misije Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Stefan Šenah, kaže za Novu.rs da su i ODIHR i Savet Evrope posmatrali parlamentarne izbore, a da se krađa dogodila na lokalnim.

„Po svemu što se desilo na dan izbora, autobusima iz Republike Srpske, čini se da je to bio instrument za Beograd i kada govorite o izbornoj krađi, onda govorite o glavnom gradu Beogradu, a ne o čitavim parlamentarnim izborima“, rekao je šef misije Saveta Evrope Stefan Šenah.

Izvor: N1 

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here