Home Beograd Vladimir Obradović i Dobrica Veselinović: SNS i SPS nemaju većinu, ovo je...

Vladimir Obradović i Dobrica Veselinović: SNS i SPS nemaju većinu, ovo je velika pobeda opozicije

92
0
Dobrica Veselinović
Foto: Printscreen/ Nova.rs

Vladimir Obradović sa liste Srbija protiv nasilja kazao je da Skupština grada nije konstituisana, kao i da SNS i SPS nemaju većinu.

Vladimir Obradović sa liste Srbija protiv nasilja kazao je da Skupština grada nije konstituisana, kao i da SNS i SPS nemaju većinu.

Kako prenosi N1, on je rekao da „skupština grada nije konstituisana, kao što je opozicija obećala.

„Nije došlo do konstituisanja uprkos enormnim krađama, očigledno su izgubili Beograd, nemaju većinu i ne mogu da konstituišu vlast“, poručio je Obradović u obraćanju novinarima, pošto je odbornik SPS Toma Fila naveo da se sednica odlaže za 1. mart, jer nije bilo kvoruma.

Obradović je dodao da je najavljeno da će sa strane SNS i SPS učestvovati 60 odbornika, „ali mi ih nismo videli, niko nije ušao u salu“.

„Izbori su pokradeni i moraju biti ponovljeni u demokratskim uslovima. Ovo je danas velika pobeda opozicije“, poručio je Obradović.

Dobrica Veselinović je istakao da je svima jasno da su izbori pokradeni, „svima je jasno da sns i sps nemaju većinu“.

Kazao je da iako je bilo puno priče da će neki odbornici preleteti u SNS, to se nije desilo.

„Ono što smo kao opozicija solidarno pokazali je da Beograd ne želi ovakvu vlast, ne želi SNS i SPS“, poručio je Veselinović i pozvao građane da im se pridruže 1. marta, kako bi sprečili prekrajanje izborne volje.

„Ostajemo ujedinjeni u zahtevu za ponavljanje izbora, ali i za poboljšanje izbornih uslova. Ovo jeste pobeda, ne samo opozicije već i svih građana koji su dali podršku našoj listi“, istakao je.

Podsetimo, danas je trebalo da bude održana sednica Skupštine Grada Beograda ali je odložena za 1. mart.

Izvor: Danas Online 

 

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here