Home Beograd Socijaldemokratska stranka podržala rezoluciju Evropskog parlamenta

Socijaldemokratska stranka podržala rezoluciju Evropskog parlamenta

34
0
lider_sds_tanjug_srbijaizbori

Socijaldemokratska stranka (SDS) podržala je rezoluciju Evropskog parlamenta (EP) kojom se predlaže međunarodna istraga o izborima u Srbiji i zamrzavanje pretpristupnih fondova Srbiji.

Socijaldemokratska stranka saopštila je da podržava donošenje rezolucije Evropskog parlamenta u kojoj se jasno navodi da izbori u Srbiji nisu bili slobodni i pošteni i kojom se poziva na nezavisnu istragu o izbornim neregularnostima.

Pozdravljamo napore naših kolega iz opozicije koji su u EP izneli činjenice u vezi sa izbornom krađom i ukazali na pogubno urušavanje demokratije u Srbiji, saopšteno je.

Istaknuto je da je, uprkos tome što je formalno konstituisan novi saziv Skupštine Srbije i što vlast čini sve da legitimiše rezultate pokradenih izbora, jasno da institucije formirane na temelju krađe glasova naših građana ne mogu da imaju bilo kakav legitimitet.

Politički život u Srbiji je u potpunosti blokiran i opstanak demokratije zavisi isključivo od nastavka najsnažnije borbe protiv izborne krađe i ponavljanja izbora u Beogradu i na republičkom nivou, navedeno je.

 

Izvor: Danas 

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here