Home Beograd Brnabić: Podnela bih ostavku kada bi mi neko zatražio međunarodnu istragu

Brnabić: Podnela bih ostavku kada bi mi neko zatražio međunarodnu istragu

32
0
Foto: N1 Printscreen

Predsednica Vlade Srbije u tehničkom mandatu Ana Brnabić izjavila je da nema nameru ni sa kim da razgovara posle usvajanja rezolucuje Evropskog parlamenta o izborima u Srbiji, i da bi podnela ostavku kada bi neko od nje zatražio međunarodnu istragu.

Brnabić je za RTS izjavila da će za generacije ostati upisano da su u Srbiji postojali politički akteri koji su tražili da se ukine suverenitet njihove zemlje.

„Ja nemam nikakvu nameru da razgovaram ni sa kim nakon usvajanja te rezolucije. Ja bih volela da vidim da neko dođe i da mi traži međunarodnu istragu, da ja kao predsednica Vlade, pa makar i u tehničkom mandatu, da dozvolim međunarodnu istragu u sopstvenoj zemlji, ja bih, verujte, tog trenutka dala ostavku da mi neko to traži“, rekla je Brnabić za RTS.

Premijerka u tehničkom mandatu je aktuelnu situaciju uporedila čak sa austrougarskim ultimatumom od pre 110 godina, koji je prethodio Prvom svetskom ratu, i kada je, kako je navela, srpska vlada prihvatila sve osim međunarodne istrage.

„Istragu mogu samo naše institucije da sprovode, nikad ne bih ni razgovarala o tome“, rekla je Brnabić.

„To što Kurti radi srpskom narodu je zločin protiv čovečnosti“

Brnabić je ocenila i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija jasno i argumentovano pokazao da je to što premijer Kosova Aljbin Kurti radi srpskom narodu na Kosovu zločin protiv čovečnosti.

Istakla je Vučić tom prilikom ukazao da Kurti i Priština sistemski kreiraju nepodnošljive uslove za život srpskog naroda na Kosovu i time izazivaju nepopravljivu štetu po njihov opstanak.

Vlada u martu

Dodala je i da će Vlada biti konstituisana do sredine marta ili do kraja tog meseca, kao i da su počeli da teku rokovi i da veruje da će institucije biti brzo formirane.

Izvor: N1 

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here