Home Gradski izbori Nema više kontrole bez obuke: Priprema kontrolora za buduće izbore u Jagodini

Nema više kontrole bez obuke: Priprema kontrolora za buduće izbore u Jagodini

50
0
Foto: Danas Online Printscreen/GrO DS Jagodina
Foto: Danas Online Printscreen/GrO DS Jagodina

Demokratska stranka Jagodine je tokom proteklog vikenda u sali pomoravskog okruga održala prvu instruktažu budućim kontrolorima za predstojeće lokalne izbore u Jagodini.

Prisutno je bilo oko 70 kandidata, a instruktažu je držala gospođa Irena Ljubomirović, članica GIK Beograda, koja slovi za najboljeg instruktora u Srbiji, ističu iz jagodinskog DS-a.

Stav Demokratske stranke, kako oni kažu, je da niko ne može biti kontrolor ko nije bar jednom prošao obuku.

Maja Radojičić, predsednica gradskog odbora Demokratske stranke u Jagodini i kandidatkinja dela opozicije za gradonačelnicu Jagodine podseća da Jagodina ima 91. biračko mesto sa po 2 kontrolora što je ukupno 182 kontrolora.

– Naša želja je da sama DS edukuje 250 kontrolora koje ćemo staviti na raspolaganje koalicionim partnerima sa kojima ćemo biti u koaliciji. Na ovaj način nam se pruža prilika da kao koalicija napravimo dobru selekciju i na najbolji način zaštitimo volju građana, kaže ona za Danas.

Po njenim rečima dogovoreno je da se organizuju još najmanje tri instruktaže, a naredna će, kako DS Jagodina najavljuje, biti za oko dve nedelje.

– Bez obzira što redovni lokalni izbori nisu raspisani i ne zna se da li će ih, pod ovakvim uslovima, uopšte biti, smatramo da ne može biti loše da se ovo vreme iskoristi na najbolji mogući način, kao vid pripreme zasnovan na iskustvima kontrolora i kolega sa pokradenih izbora 17. decembra, prošle godine, kažu iz GrO DS Jagodina.

Izvor: Danas Online /Z.S.M.

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here