Home Gradski izbori Saradnici Branimira Nestorovića tvrde da niko od njih nije pregovarao sa SNS

Saradnici Branimira Nestorovića tvrde da niko od njih nije pregovarao sa SNS

119
0
Foto: Tanjug video
Foto: Tanjug video

Jedan od osnivača „Mi-glas iz naroda“ Dragan Stanojević izjavio je da niko iz tog pokreta nije razgovarao sa Srpskom naprednom strankom (SNS) o formiranju vlasti u Beogradu i da razgovora na tu temu neće ni biti.

Stanojević je agenciji Beta kazao da taj pokret insistira na ponavljanju gradskih izbora i da veruje da će svi odbornički kandidati, osim Aleksandra Jerkovića, poštovati stavove pokreta.

„Naš pokret nema šta da priča sa SNS-om, a da li Jerković ili neko drugi samostalno vodi pregovore, mi ne znamo. Što se tiče pokreta, isključena je mogućnost da dođe do koalicije sa SNS-om, kao ni sa ‘Srbija protiv nasilja’“, rekao je on.

Stanojević nije isključio da mogućnost da neko s liste „Mi-glas iz naroda“, kako je rekao, proda svoj mandat.

„Imamo čvrsta uveravanja odborničkih kandidata, osim Jerkovića i jedne njegove saradnice, da neće prodati svoje mandate“, naglasio je.

On smatra da Aleksandar Vučić nije „glup i naivan“ i da neće dozvoliti da se gradska vlast formira kupovinom odbornika.

„Bilo bi apsolutno neprihvatljivo da SNS formira vlast kupujući mandate. Mi to ne možemo da sprečimo, ali to bi bilo dno dna i pokret bi oštro reagovao na takav ishod“, naglasio je Stanojević.

Nosilac liste „Mi-glas iz naroda“ za beogradske izbore Aleksandar Jerković potvrdio je da je dobio poziv od Aleksandra Šapića za razgovore o formiranju gradske vlasti, ali da razgovora nije bilo.

Beogradski naprednjaci održaće danas u 16 sati hitan i obavezan sastanak sa samo jednom temom – formiranje većine u Skupštini grada Beograda ili novi izbori, objavili su mediji.

Na izborima za Skupštinu Beograda lista „Beograd ne sme da stane“ osvojila je 49 mandata, SPS-JS-ZS pet, „Srbija protiv nasilja“ 44 mandata, „NADA za Beograd“ sedam i „Mi–glas iz naroda“ šest mandata.

Dosadašnjoj koaliciji SNS-SPS za formiranje vlasti u Beogradu nedostaju dva glasa.

Opozicija okupljena oko koalicije „Srbija protiv nasilja“ i „Novi DSS-POKS“ zahteva poništenje izbora zbog otkrivenih brojnih neregularnosti u izbornom procesu.

Konstitutivna sednica Skupštine Beograda zakazana je za 19. februar.

Izvor: Nova.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here