Home Beograd Dva scenarija za opoziciju i jedan uslov da bi mogla da nastavi...

Dva scenarija za opoziciju i jedan uslov da bi mogla da nastavi da raste: Kakva je sudbina koalicije „Srbija protiv nasilja“

38
0
Foto: N1

Neophodno je da koalicija „Srbija protiv nasilja“, ostane na okupu, jer je to uslov za dalji rast, te da se pokazalo da je ujedinjeni nastup već dao rezultate, osvojenih 65 mandata u Republičkom parlamentu, i pored „ovakvih izbornih uslova“, piše danas Demostat.

Važan segment za poboljšanje nimalo zdrave političke klime u Srbiji predstavlja i međunarodni pritisak, koji je već prisutan, i koji vlast i te kako oseća.

Drugi mogući scenario za opoziciju bi podrazumevao neprihvatanje mandata, odnosno potpunu delegitimizaciju vlasti, navodi se u redakcijskom komentaru Demostata.

Kako taj portal ocenjuje, takav način borbe imao bi smisla u nekim drugim vrstama režima, dok bi u aktuelnom trenutku u Srbiji, gde je prisutan hibridni režim, sa pseudoinstitucijama i jakim uticajem međunarodne zajednice, „opozicija treba da uzima sve što joj pripada i korak po korak da osvaja podršku građana“.

Prema predviđanjima, aktuelna politička kriza može da bude nastavljena i narednih meseci.

Demostat procenjuje da će opozicija prihvatiti mandate u Narodnoj skupštini, kako bi se čuli kritički nastrojeni glasovi, te da bi takav način opozicionog delovanja mogao bi da bude pojačan povremenim uličnim protestima.

 

Izvor: Nova.rs

 

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here