Home Gradski izbori Jedanaestočlanoj porodici kod Smedereva zbog duga isključili struju, liderka lokalnih naprednjaka im...

Jedanaestočlanoj porodici kod Smedereva zbog duga isključili struju, liderka lokalnih naprednjaka im rekla: „Kako ste glasali, tako ste i dobili“

38
0
Foto: Nova.rs/N1
Foto: Nova.rs/N1

Porodica Krstić iz Male Krsne kraj Smedereva, koja broji 11 članova i kojoj je, zbog duga koji ne mogu da izmire, isključena struja. Oni žive od socijalne pomoći, u jednoj od montažnih kuća doniranih za porodice raseljene s Kosova. Dragan Krstić kaže da su ih ucenili da glasaju za Srpsku naprednu stranku (SNS) i oni to nisu učunili, a sada zbog toga ispaštaju.

Neki mogu za električnu energiju dugovati i milione, ali ne i Dragan Krstić, koji je sa porodicom još 1999. godine izbegao sa Kosova i Metohije.

„Mi smo dobili Smederevo, tako smo raspoređeni u kolektivni centar“, priča Krstić za TV N1.

N1: Koliko dugo ste živeli u centru?

Krstić: Skoro 17 godina.

Oni su Smederevo prihvatili, ali kada su se preko humanitarnih organizacija skućili i kada su zapali u problem zbog neplaćenog računa za struju, vlast iz Smedereva imala je svoju poruku.

„Eto, došlo je vreme i da nam struju isključe. Kad sam bio kod buduće gradonačelnice Jasmine Vojinović, koja je bila kandidat ispred SNS-a, rekla je: ‘Krstiću, ne mogu ništa da ti pomognem. Kako ste glasali, tako ste i dobili’“, priseća se Dragan Krstić.

A Krstići, kako tvrde, nisu ni izašli na izbore, razočarani su u sve, rade na polju i tako se izdržavaju. Imaju socijalnu pomoć oko 29.000 dinara, ali na pet meseci, pa onda sve mora da se obnavlja. Tu izgube tri meseca, a novac ide i na lečenje ćerke koja ima invaliditet. Zbog toga je nešto moralo da trpi.

„Pre tri dana smo dobili opomenu da će nas isključiti, ali su nas oni isključili mnogo ranije, još pre 22 dana, nažalost“, objašnjava Dragan Krstić.

Autor: Nova.rs/N1 

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here