Home Beograd Vučić: Decembarski izbori najpošteniji u istoriji Srbije

Vučić: Decembarski izbori najpošteniji u istoriji Srbije

121
0
Foto: Danas Online Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da među više od 20 evropskih političara koji su zatražili da Evropska unija pokrene istragu o optužbama za prevaru na decembarskim izborima u Srbiji nema nijednog prijatelja Beograda

Nakon što su visoki evropski političari zduženi za spoljne poslove Evropske unije uputili su otvoreno pismo sa zahtevom da se preispita regularnost decembarskih izbora u Srbiji, predsednik Srbije Aleksandar Vučić reagova je u već svoj prepoznatljivom maniru, ali i preko već uobičajnog medija.

Povezao je sumnje u izbornu regularnost, sa nezavisnošću Kosova i već uobičajnim etiketima da su sve to neprijatelji Srbije.

Vučić u Davosu za Pink rekao da među više od 20 evropskih političara koji su zatražili da Evropska unija pokrene istragu o optužbama za prevaru na decembarskim izborima u Srbiji nema nijednog prijatelja Beograda.

„Oni su svaki put bili protiv interesa Srbije i tražili su oštre mere prema Beogradu posle okršaja u Banjskoj u septembru, izjavio je Vučić Televiziji Pink, uz poruku: „Oni podržavaju nezavisno Kosovo.“

Decembarske izbore je Vučić okarakterisao kao najpoštenije u istoriji i dodao da „oni znaju da niko nije pokrao izbore“.

„Nije teško zamisliti da izgubite vlast posle toiliko godina, jer ljudi se naviknu na nekoga, hoće nešto drugo, dosadili ste im. U tim uslovima da imate toliku podršku, to je ogroman uspeh i za mene strašna obaveza“, rekao je Vučić.

„Car demokratije“

On je izjavio da bi ukoliko bi sutra uveo sankcije Rusiji bio „ne kralj, već car demokratije“.

„Ukoliko bih priznao nezavisno Kosovo, odmah bi dobio Nobelovu nagradu za mir“, rekao je Vučić.

On je naveo da je susret sa predsednikom Evropske komisije Ursulom Fon der Lajen bio otvoren, srdačan i veoma dobar i da su razgovarali o brojnim temama, od regionalnih odnosa, do plana rasta kakav je EU predložila, kao i o energetici.

Vučić je ocenio da od Ursule fon der Lajen ne postoji važnija osoba u Evropi sa kojom može da se sastane.

„Za samo dve ili tri godine će upotreba veštačke inteligencije zahtevati mnogo veću potrošnju energije, a Srbija nema taj novi izvor, pa je neophodno videti kako će da pravi tu struju“, rekao je Vučić.

Na pitanje o najavi Hrvatske da će slati borbena vozila blizu granice sa Srbijom, Vučić je odgovorio da se vozila šalju u Beli Manastir, gradić jednako udaljen od srpske i mađarske granice.

„Ne vidim tu nikakvu posebnu opasnost po nas. Imaju pravo da se naoružavaju“, izjavio je Vučić.

On je dodao da Hrvatska ima izuzetno snažnu vojsku proporcionalno broju stanovnika i jednu od najjačih u regionu.

Vučić je najavio natavak ulaganja u Vojsku Srbije.

Svi se naoružavaju. I mi ćemo, da bi mogli da postojimo i opstanemo, poručio je Vučić.

Izvor: Vreme