Home Izbori Promena vlasti u Tutinu, Ugljaninova SDA posle 30 godina vladavine izgubila većinu

Promena vlasti u Tutinu, Ugljaninova SDA posle 30 godina vladavine izgubila većinu

74
0
izbori-srbijaizbori
Foto: Thinkstock

Skupština opštine Tutin izabrala je na današnjoj sednici Bajra Gegića za novog predsednika opštine, saznaje RTS. Gegić je odbornik poslaničke grupe „Tutin na prvom mestu“.

Skupština opštine Tutin izabrala je na današnjoj sednici Bajra Gegića za novog predsednika opštine, saznaje RTS. Gegić je odbornik poslaničke grupe „Tutin na prvom mestu“.

Za imenovanje Gegića glasalo je pet odbornika iz te grupe kao i 10 članova lokalnog parlamenta sa liste Stranke pravde i pomirenja (SPP), dva odbornika Sandžačke demokratske partije (SDP), jedan Srpske napredne stranke i jedan, doskorašnji član Stranke demokratske akcije Sandžaka (SDA), što čini većinu od 19 u lokalnom parlamentu koji broji 37 odbornika, prenosi RTS.

Povodom smene vlasti oglasila se i SPP koja navodi da neće biti deo nove većine, jer kako navode, „nisu ispravljene nepravde prema Muameru Zukorliću“.

Deset odbornika SPP koji su glasali za smenu podeljeni su u dve frakcije, ali se centrala SPP ogradila od njihovog delovanja navodeći da su „“otkazali poslušnost SPP-u“.

Gegić je nekadašnji visoki funkcioner SDA Sandžaka i narodni poslanik u Skupštini Srbije. U jednom mandatu bio je i predsednik Opštine Tutin kao i državni sekretar u Ministarstvu prosvete.

Odbornici SDA nisu se pojavili na sednici. Ta stranka je na vlasti u Tutinu gotovo 30 godina.

Dosadašnji predsednik Opštine Tutin Salih Hot podneo je ostavku početkom oktobra. Od tada nije uvedena prinudna uprava pa tako nisu raspisani ni lokalni izbori 17. decembra.

Izvor: Danas Online