Home Beograd Nakon Mandićeve zgrade, „fantomski“ birači otkriveni i na klinikama, u Batutu, i...

Nakon Mandićeve zgrade, „fantomski“ birači otkriveni i na klinikama, u Batutu, i u napuštenoj kući

107
0
Foto: N1

Nakon iznetih tvrdnji SSP-a da je na opštini Savski venac u zgradi čiji je vlasnik bivši rukometaš, a sad istaknuti član SNS Vladimir Mandić, za beogradske izbore bilo je prijavljeno neverovatnih 154 birača dok je za republičke izbore, na istoj adresi, bio je prijavljen 121 birač, ta stranka sada je iznela podatak da je na opštini Savski venac otkriveno ukupno 338 fantomskih birača.

Prema podacima SSP-a koje su izneli pre nekoliko dana, u ulici Kraljevića Marka broj 9 upisan je 121 birač za republičke izbore i 154 za beogradske, a zgrada je u vlasništvu istaknutog člana Srpske napredne stranke Vlade Mandića. Ta stranka sada je iznela nove podatke o „fantomskim“ biračima na Savskom vencu, prenosi Nova.rs.

„U Ulici Gavrila Principa 53 nalazi se ova kuća u kojoj je bila firma Agroživ. Agroživ je u stečaju, kuća je prazna, ali su na nju upisana čak 53 birača! Da nije tužno i da ne dokazuje krađu, pomislili bismo da su duhoviti, pa su u kuću broj 53 upisali baš 53 birača“, naveli su iz opštinskog odbora SSP Savski venac, pa su onda predstavili još neverovatniji podatak, vezan za Klinički centar.

„Ulicu dr Subotića svi prepoznajemo po bolnicama koje se tu nalaze, a u okviru su Kliničkog centra Srbije. Jedino što nismo znali da je u tri zdravstvtene ustanove prijavljen 131 birač, i to – 91 na Klinici za endokrinologiju, 25 na Institutu Batut, 15 na Klinici za oralnu hirurgiju. Imamo informacije da manji broj ljudi duži niz godina živi, na primer, u potkrovlju i u suterenu u Endokrinologiji, ali 131 birač u Ulici dr Subotića van svake sumnje je dokaz o krađi izbora“, ističe SSP u saopštenju.

Sve ovo govori i prilog tome kolike su razmere krađe izbora održanih 17. decembra, pa je na tri različite adrese u samo jednoj beogradskoj opštini zabeleženo 338 fantomskih birača.

„Ali, i pored toga, Savski venac je na 33 od 35 biračkih mesta izabrao koaliciju ‘Srbija protiv nasilja’ za pobednika izbora“, ističe SSP.

Izvor: N1