Home Izbori Koliko je prijavljenih birača u Rvatima, a koliko stvarnih stanara?

Koliko je prijavljenih birača u Rvatima, a koliko stvarnih stanara?

105
0
glasanje-n1-srbijaizbori
Foto: N1

U delu Obrenovca pod imenom Rvati, o kome su se proteklih dana na društvenim mrežama pojavile informacije da u jednoj kući u Ulici Branislava Nušića 24 ima čak 238 prijavljenih birača, a po raznim drugim na desetine, građani su objasnili da to nisu kuće, nego novoizgrađene zgrade, sa mnogo stanova.

Na adresi u Ulici Branislava Nušića 24 nalazi se šestospratnica, koju meštani zovu „vagon“ zbog oblika krova, i tu ima više desetina stanova, ali građani tvrde da je nemoguće da tu ima 238 stanara sa pravom glasa.

U ulazu u zgradu u Ulica Vlaška bašta broj 15 ima 24 stana i 74 glasača, a susedni ulazi 15a, 15b i 15v imaju 18, 23 i 11 glasača.

Stanar zgrade na broju 15, koji ne želi da mu se pominje im u medijima, koji tu živi od izgradnje, FoNetu je rekao da su od 24 stana četiri neuseljena, da zna svakog komšiju poimenice i da je cifra od 74 nemoguća, a bio je skeptičan i prema broju birača u susednim ulazima, jer zna da ih tamo toliko ne živi.

U ulici Arčibalda Rajsa broj 17, u petospratnici sa 32 stana prijavljeno je 78 birača sa pravom glasa.

Ulica Kneza Sime Markovića, u kojoj su umesto kuća nikle zgrade, ima po svakom broju od 15 do 35 glasača, iako se radi o tipskim objektima, sa istim brojem stanova.

Slična situacija je i sa Ulicom kralja Milana od brojeva 6-24, broj glasača varira od 13 do 50 po kućnom broju, a radi se o zgradama.

U spisku glasača po adresama izdvajaju se primeri nekih kućnih brojeva u selima Zvečka, Stubline, Jasenak, gde se svi stanovnici međusobno poznaju, a svaka kuća ima od jednog do pet glasača.

Jasenak na kućnom broju 12 ima 14 upisanih glasača, na broju 37 – 11, koliko i na broju 46.

Izvor: Danas Online