Home Beograd Velja Ilić i Biljana Stojković: Hapšenje srednjoškolaca i studenata na protestu da...

Velja Ilić i Biljana Stojković: Hapšenje srednjoškolaca i studenata na protestu da bi se zastrašili mladi

135
0
Foto: Danas/Nova S Printscreen

Velja Ilić iz stranke Naša Srbija i Biljana Stojković iz Zajedno i profesorka na Beogradskom univerzitetu govorili su u jutarnjem programu „Probudi se“ o protestima zbog izborne krađe i hapšenjima i privođenju srednjoškolaca i studenata.

„Kada niste učesnik protesta već samo posmatrate izgleda vam mnogo smešno. Kao da se neko igra sa ovim narodom i pokušava da odigra nešto što smo videli već više puta. Vlast se igra sa narodom a deo opozicije se veoma loše postavlja, posebno sam razočaran desnim delom koji je razbijen i skoro da ne postoji jer su dozvolili da ih Vučić pre izbora potpuno rasturi sa svojim ljudima koje je ubacio unutra“, kaže Velja Ilić iz stranke Naša Srbija, prenosi Nova.rs.

Podseća da je dogovor bio da opozicija ide ili na jednu listu ili na dve a ne da se izlazi na 18 lista.

„Ako ankete pokazuju da može da se završi posao ne izlazi se razjedinjeno nego se skupi i grupiše. Umesto toga oni se rasture“ smatra Ilić.

Komentarišući napise u novinama da je pokušaj ulaska u Stari dvor na protestu pokušaj nasilnog preuzimanja vlasti Biljana Stojković je ocenila da se tu radilo o autentičnom buntu građana protiv krađe.

„Sve što ovaj režim radi je nasilno. Pitanje je šta je to nasilje, da li je to kada pljunete nekog ko vas pljačka ili je pljačkaš nasilnik. Ovo je bila krađa, građani su ogorčeni i bes koji su izlili u tom trenutku jeste važan“, smatra Stojković.

Izvor: Danas Online