Home Beograd Tužilaštvo formiralo predmet zbog napada na novinara ispred RIK-a

Tužilaštvo formiralo predmet zbog napada na novinara ispred RIK-a

136
0
Foto: RTS

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu saopštilo je da je formiralo predmet povodom napada na novinara medijske kuće N1 Mladena Savatovića zbog osnovane sumnje da je izvršeno krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu.

Napad na novinara Mladena Savatovića dogodio se 25. decembra u ulici Kralja Milana tokom njegovog izveštavanja o protestima ispred Republičke izborne komisije.

Kontakt tačka za bezbednost novinara VJT u Beogradu je uputila zahtev Policijskoj stanici Stari Grad za prikupljanje potrebnih obaveštenja.

U zahtevu se policiji nalaže da identifikuje i pronađe učinioca, kao i da preduzme druge mere iz svoje nadležnosti radi obezbeđivanja dokaza u cilju neometanog vođenja krivičnog postupka, piše u saopštenju Višeg javnog tužilaštva.

Prethodno, Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je pretnje, fizičke i verbalne napade na novinare i medijske radnike koji su se dogodili za vreme protesta održanih prethodnih dana u Beogradu i poziva policiju i tužilaštvo da ispitaju sve okolnosti ovih događaja.

Izvor: RTS