Home Beograd Srbija protiv nasilja: Naši kontrolori neće učestvovati na ponovljenim izborima 30. decembra

Srbija protiv nasilja: Naši kontrolori neće učestvovati na ponovljenim izborima 30. decembra

116
0
izbori-srbijaizbori
Foto: Thinkstock

Lista „Srbija protiv nasillja“ saopštila je danas da neće učestvovati na ponovljenim izborima na određenom broju biračkih mesta 30. decembra, jer ponavljanje na tim mestima ne može anulirati pljačku, niti ispraviti nepravdu koja se dogodila 17. decembra.

„Jasno smo saopštili naš stav da zahtevamo poništavanje svih izbora održanih 17. decembra u skladu sa izveštajima domaćih i međunarodnih organizacija koje su posmatrale izborni proces. Zato kontrolori koalicije ‘Srbija protiv nasilja’ neće učestvovati u nastavku Vučićeve izborne lakrdije“, navodi se u saopštenju te liste.

Navodeći da u Srbiji poslanici štrajkuju glađu zbog dokazane izborne pravare, hapse se politički neistomišljenici, prebijaju se i privode studenti, institucije brane režim, a ne zakon, huligani nasrću na građane koji protestuju, novinare koji o tome izveštavaju i imovinu koja pripada svima nama, lista je istakla da glasanje u takvim uslovima nema smisla.

Oni traže od nadležnih institucija da na osnovu zahteva građana, javnih ličnosti, organizacija koje prate izbore i opozicije, ponište „pokradene izbore“, uvaže zahteve za revidiranje biračkog spiska, obezbede ujednačen pristup medijima i zaustave pritiske i ucene na birače kako bi nakon toga mogli da budu organizovani fer i pošteni izbori.

Izvor: N1