Home Beograd Marinka Tapić: Gašić direktno naredio da me ne puste u zgradu Skupštine

Marinka Tapić: Gašić direktno naredio da me ne puste u zgradu Skupštine

128
0
Foto: N1 Printscreen

Potpredsednica Stranke slobode i pravde i jedan od nosilaca liste Srbija protiv nasilja Marinika Tepić koja je danas osmi dan u štrajku glađu, izjavila je da prima dve boce infuzije ali da nema nameru da se povuče i da ostaje u zgradi male Skupšrine do ispunjanja zahteva o poništavanju izbora.

„Pomažu infuzije..ima oscilacija ali ljudi ispred me održavaju najviše. Svako veče se trudim da izađem i pozdravim građane ovde isred RIK“, rekla je Tepić za N1.

Sinoć je, kaže, vrlo kratko izašla i obratila se na „veličanstvenom skupu“.

Međutim, kako je rekla, neshvatljivo joj je ono što je sinoć doživela da je ne puštaju da uđe „generalno, ne po lek“.

„Gledam, kucam na vrata i a policajci apsolutno ne žele da otvore vrata. Ne mogu to da shvatim ljudski. To je sramota za njih.“, rekla je ona, i istakla da smatra da je to bilo po naređenju i to direktno od Gašića.

Nakon pola sata, su je, kako navodi, pustili da uđe a neki od njih i izvinajvali

„Zamolila sam, pošto je bilo puno žena tu, plakale su, plakala sam i ja da se pomere, jer se Gašić plašio da će te žene preko mene da uđu RIK ili ne znam šta“, ispričala je marinika Tepić.

Prema njenim rečima, nenormalno je da Vladimir Obradović ne može da uđe u Skupštinu grada, jer je, kako ističe, u potpuno jednakom statusu kao i Aleksandar Šapić.

„Namera je bila da se obrate sa pobedničkog balkona građanima. Smatrali smo da je normalna stvar da se pobednička koalicija obrati građanima koji su tu“, rekla je Marinika Tepić.

Izvor: N1