Home Beograd LSV: U Ljuboviji prijavljeno 211 glasača iz BiH na jednoj adresi, ponoviti...

LSV: U Ljuboviji prijavljeno 211 glasača iz BiH na jednoj adresi, ponoviti izbore u celoj Srbiji

66
0
Foto: N1/ LSV Vojvodjani

Protesti protiv izborne krađe, koji su u ponedeljak započeli u Beogradu, u potpunosti su opravdani i mi, Vojvođani, ih podržavamo, navela je u saopštenju Liga socijaldemokrata – Vojvođani (LSV).

Kada je vlast nedemokratska i kriminalna, ostaje nam samo ulica, dodali su oni.

„Sa druge strane, pitamo se zašto se ne govori o izbornim mahinacijama u Vojvodini ili drugim krajevima Srbije. Kako nazvati činjenicu da je u Ljuboviji, samo na jednoj jedinoj kućnoj adresi prijavljeno 211 glasača iz Bosne i Hercegovine? Ili da opština Mali Zvornik ima ukupno 11.000 stanovnika, 15.795 birača, a da su u Zrenjaninu, Novom Bečeju i Novom Sadu pozive za glasanje dobili građani koje niko ne zna i koji nikada nisu živeli na adresama na koje su pozivi stigli?“, postavili su pitanje.

Ako je bilo izborne krađe u Beogradu, logika je da ju je bilo i u Vojvodini. Verovatno i u mnogo većem obimu, smatraju.

„Izbori se zbog svih nepravilnosti moraju ponoviti u celoj Srbiji, a nikako samo u gradu Beogradu“, naglasili su.

Vojvođani su i u toku predizborne kampanje isticali da je pobeda opozicije u Beogradu i Vojvodini garant promena u Srbiji, dodaju.

„Mi Vojvođani ćemu uraditi sve da sačuvamo svaki glas koji su dali građani. Vojvodini, kao i drugim delovima Srbije, na proleće predstoje lokalni izbori. Građanima moramo pokazati da želimo da sačuvamo njihov glas. Samo tako će imati poverenja u nas“, poručili su oni.

Izvor: N1