Home Beograd Vučić: Građani RS imaju pravo da glasaju u Beogradu, Nestorović odlučuje o...

Vučić: Građani RS imaju pravo da glasaju u Beogradu, Nestorović odlučuje o formiranju vlasti

119
0
Foto: RTS/N1 Printscreen

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da su izbori rezultat kampanje, prethodnog rada, ali i onoga što je ponuđeno građanima i poručio da građani iz Republike Srpske imaju pravo da glasaju u Beogradu na osnovu zakona o dvojnom državljanstvu koji su usvojeni, kako navodi, „kada su na vlasti bili oni koji sada to kritikuju“.

Vučić je govoreći o kritikama da su građani Republike Srpske glasali u Beogradu na izborima, za RTS rekao da oni to imaju pravo.

„Imaju pravo u skladu sa zakonima koje su oni doneli u ovoj zemlji, ne mi, već oni – i priču o dvojnom državljanstvu i o svemu drugom za koje mislim da je potpuno normalna, civilizovana i dobra za srpski narod“, naglasio je Vučić.

„Onda kreću u hajku protiv našeg naroda, jer im se valjda ne sviđa kakvog su politčkiog opredeljenja ti ljudi iako je to naravno minoran broj glasova“, dodao je Vučić.

Poručuje da bi se dobilo narodno poverenje treba da se pokažu odgovornost i ozbiljnost u radu.

Vučić je rekao da je njegova lista dobila u Beogradu, a da rezultate svaki put dovode u pitanje oni koji izgube.

„Ja sam rekao pre 15 dana da SNS vodi u Beogradu, jer su neki vodili pogrešnu politiku i kampanju. Pre pet meseci su imali prednost pet posto, mi smo dnevno radili istraživanja i videli da se to promenilo, mi smo pobedili, a ko će da formira vlast ne znamo“, rekao je Vučić.

On je dodao da lista „Srbija ne sme da stane“ sa SPS-om ima 54 mandata u Skupštini Beograda i da jedan nedostaje za pata karte, te da je doktor Branimir Nestorović rekao da neće da podrži nikoga.

„Ako Nestorović ne podrži nikoga imaćete ponovljene izbore, samo se plašim da neki pogrešno procenjuju rezultate“, rekao je Vučić.

Izvor: N1 Beograd