Home Ankete Istraživanje predizbornih rejtinga NSPM: Dominiraju dve liste

Istraživanje predizbornih rejtinga NSPM: Dominiraju dve liste

148
0
Glasanje i birački spisak - Srbija izbori
Foto: N1

U predizbornom istraživanju NSPM da bi „ova vlast trebalo da se promeni“ smatra 43 odsto anketiranih, a 38,7 odsto da „treba da ostane“. U pojedinačnim rejtinzima stranka broj onih koji se nisu izjasnili ni za jednu od ponuđenih opcija međutim je veliki, 27 odsto, a kao i u novembarskom istraživanju dominiraju dve liste.

Anketirani su se na pitanje da se sutra održavaju parlamentarni izbori, za koju stranku, listu ili koaliciju biste glasali? (bez neizjašnjenih kojih je 27,3%), ovako odgovorili:

1. Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane! 39,8

2. Srbija protiv nasilja – Miroslav Miki Aleksić – Marinika Tepić (Stranka slobode i pravde, Narodni pokret Srbije, Zeleno-levi front, Ne davimo Beograd, Ekološki ustanak – Ćuta, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana, Srbija centar, Zajedno, Pokret za preokret, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“, Novo lice Srbije) 25,6

3. Ivica Dačić–Premijer Srbije!–SPS-JS –I. Dačić, D. M. Palma 8,9

4. Dveri i Zavetnici – Nacionalno okupljanje – državotvorna snaga – Milica Đurđević Stamenkovski, Boško Obradović 6,5

5. Dr Miloš Jovanović – NADA za Srbiju (NDSS-POKS) 5,9

6. Narodna stranka – Siguran izbor, ozbiljni ljudi Vuk Jeremić, Sanda Rašković Ivić, Siniša Kovačević, Marina Lipovac, Vladimir Gajić 2,8

7. MI – glas iz naroda! – Dr. Branimir Nestorović 2,3

8. Dobro jutro Srbijo – DJB – SDS – Otete bebe (S. Radulović, B. Tadić) 2,2

9. Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka 1,5

10. Savez vojvođanskih Mađara 1,5

11. Usame Zukorlić, Tomislav Žigmanov – Ujedinjeni za pravdu – SPP, DSHV 1,2

12. neko drugi/ ostali 1,8

Anketa je sprovedena krajem novembra i početkom decembra na uzorku od hiljadu ispitanika, navodi se na sajtu NSPM. Glavni urednik NSPM i politički analitičar Đorđe Vukadinović je peti na listi kandidata Narodne stranke za Narodnu skupštinu. I u novembarskom istraživanju dominirale su liste Srbija ne sme da stane i Srbija protiv nasilja.

Izvor: Danas Online