Home Beograd Tepić u Novom Pazaru: Borba protiv nasilja je trenutno važnija od pojedinačnih...

Tepić u Novom Pazaru: Borba protiv nasilja je trenutno važnija od pojedinačnih politika i programa

109
0
Foto: Danas/ Stranka slobode i pravde

Jedna od nosilaca liste „Srbija protiv nasilja“ Marinika Tepić izjavila je danas da su majski događaji, masovna ubistva u Beogradu i selima kod Mladenovca i Smedereva, naterali osam političkih organizacija da se udruže u tu listu, i da prepoznaju da je borba protiv nasilja trenutno važnija od pojedinačnih politika i programa.

„Ne mislim samo da fizičko nasilje već i na nasilje nad zakonom, ustavom, cenama i životnom standaru građanima, nad pravosuđem, nad policijom“, rekla je Tepić novinarima u Novom Pazaru.

Prema njenim rečima, danas nisu siromašni samo ljudi koji su statistički na ivici siromaštva, prenela je Stranka slobode i pravde, čiji je potpredsednik, u saopštenju.

„Nema čoveka koji ne živi gore čak i pre godinu dana, mislim i na ljude zaposlene u prosveti i u zdravstvu i postalo jneizdrživo… Nepravda najviše tišti ljude, čak i kada je potražite na sudu, ne znate da li će neki korumpirani tužilac ili sudija ili policajac da zaštiti onog koji je vinovnik“, navela je Tepić.

Ocenila je da su građani Sandžaka kao i ostalih gradova u Srbiji „taoci sprege vlasti i kriminala i volje jednog čoveka“ i da se zbog te nepravde sve više njih odlučuje za odlazak u neku od zemalja EU.

„Nažalost pretpostavljam da je situacija ovde ista kao i pre godinu dana kada je iz Pazara jednom nedeljno odlazio autobus sa mladim ljudima u jednom pravcu.To je zbog toga što ovde ne mogu da se zaposle jer se služba za zaspošljavanje preselila u SNS, zato što ne postoji red i zakon i zato što svi živimo po meri jednog čoveka, a jedini način da se to promeni je pobeda i smena ove vlasti 17.decembra“, navela je Tepić.

Dodala je da je u Novom Pazaru problem što pored Srpske napredne stranke (SNS) ima i nekoliko „njenih satelita“ koji ucenjuju ljude nacionalnom pripadnošću, da glasaju za te stranke „jer u suprotnom manje vole svoj narod i kulturu“.

„Nadam se da će taj mehanizam prestati da funkcioniše, jer je on paravan Novom Pazaru i Sandžaku za kriminal i trgovinu narkoticima“, rekla je Tepićeva.

Ona je navela i da je koalicija „Srbija protiv nasilja“ jedina garancija da će biti nulte tolerancije na korupciju.

„Moramo saseći korupciju u potpunosti, a onda će biti novca i da vratimo otete penzije 2014. penzionerima i njihovim naslednicima, da povećamo plate u obrazovanju, da zaustavimo divljanje cena“, rekla je Tepić.

Ona je pozvala sve građane Novog Pazara da 17. decembra izađu na izbore i pokažu svoju volju, ali i povedu druge na glasanje jer „samo pet odsto veća izlaznost nego na prethodnim izborima donosi sigurnu smenu SNS-a i SPS-a“.

Predsednik gradskog odbora SSP u Novom Pazaru Benjamin Birđozlić koji je nosilac te partije na loklanim izborima, rekao je da SSP sa puno volje i energije izlazi na izbore, i da su spremni da promene stanje u Srbiji i Novom Pazaru.

„Želimo da vratimo normalnost u ovoj zemlji i zato građani treba da glasaju za promene koje će uticati na dobrobit svih“, rekao je Birđozlić.

Dodao je da nakon izbora nije moguća saradnja sa SNS-om, kao ni sa strankama koje su sa njom u koaliciji.

Izvor: Danas Online