Home Istraživanja javnog mnjenja Šta bi bilo kad bi bilo da su izbori u nedelju

Šta bi bilo kad bi bilo da su izbori u nedelju

227
0
nov-srbijaizbori
Foto: Thinkstock

Beograd — Kada bi se izbori održavali u nedelju, SNS bi imala natpolovičnu većinu i osvojila 53,6 odsto glasova, pokazuje istraživanje „Faktora plus“, piše „Blic“.


Beograd — Kada bi se izbori održavali u nedelju, SNS bi imala natpolovičnu većinu i osvojila 53,6 odsto glasova, pokazuje istraživanje „Faktora plus“, piše „Blic“.
Blagi skok u odnosu na prethodni mesec, dodaje se, beleži i Savez za Srbiju (SZS) koji bi imao 13,1 procenat podrške birača, dok bi samo još socijalisti prešli cenzus sa 9,5 odsto glasova.

Na ivici cenzusa je Srpska radikalna stranka sa 4,7, Pokret slobodnih građana imao bi 3,5 odsto, Partija ujedinjenih penzionera 1,4, a Srpski patriotski savez Aleksandra Šapića 2,7 odsto glasova.

Isto istraživanje pokazuje da SNP Nenada Popovića i DSS uživaju podršku od dva odsto, SDS Borisa Tadića 1,2 procenata, a 4,3 odsto ispitanika glasalo bi za neku drugu opciju.

Vladimir Pejić, direktor agencije „Faktor plus“, kaže za „Blic“ da se situacija stabilizovala, da je došlo do polarizacije političke scene, ali da polovi nisu ujednačeni.

„SZS se stabilizovao na drugom mestu, ima dobar rejting, ali nedovoljno da ugrozi Srpsku naprednu stranku. Naprednjaci stabilno brane prvu poziciju, u tome im pomaže ustrojenost i disciplina koju gaje i to pokazuje zašto im je svaka opština važna“, ističe Pejić.

Socijalisti su, dodaje, stabilni na trećem mestu, a opozicija dosta heterogena.

Izlaznost trenutno ne bi bila velika jer bi izašlo samo 42 odsto birača, dok je 37 odsto građana odgovorilo da ne bi izašlo na izbore u nedelju.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here