Home Vesti Mihajlovićeva: Napadi na Vučića udaljavaju SRB od rešenja

Mihajlovićeva: Napadi na Vučića udaljavaju SRB od rešenja

130
0
avuccicc9-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

Beograd — Svi napadi na predsednika Vučića zbog rešavanja pitanja Kosova i Metohije ne predstavljaju ništa drugo nego otpor uređenju Srbije i uvođenju reda.


Beograd — Svi napadi na predsednika Vučića zbog rešavanja pitanja Kosova i Metohije ne predstavljaju ništa drugo nego otpor uređenju Srbije i uvođenju reda.
To je izjavila potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, dodavši da ti napadi dolaze od takozvane opozicije, dela nevladinog sektora, pojedinih navijačkih grupa, ali i pojedinaca iz Srpske pravoslavne crkve.

Ona je poručila opozicionim liderima da umesto napada na Vučića treba da upute izvinjenje građanima Srbije.

„Sva opozicija od Tadića, Jeremića, DJilasa, Obradovića koji umesto da pošalju izvinjenje zbog toga što su ekonomiju doveli do bankrota, zbog ljudi koji su sekli prste jer su ih ostavili bez posla, zbog njihove politike koja je dovela do toga da je Kosovo danas tako daleko od Srbije, oni napadaju predsednika Vučića koji pokušava da reši problem Kosova“, navodi Mihajlović u saopštenju.

Opoziciji je poručila da treba da zna „da svaka kap vaše mržnje prema instituciji predsednika Srbije i predsedniku Vučiću jeste i slika Srbije koju šalju u svet, jer nema te zemlje u kojoj se opozicija tako ponaša kada je u pitanju budućnost sopstvene zemlje“.

Navela je da su predsednik Vučić i Vlada Srbije dobili mandat od ubedljive većine građana Srbije da rešavaju teška politička i ekonomska pitanja, kao i pitanje postizanja kompromisa za KiM, jer je to jedini put opstanka Srbije.

Potpredsednica Vlade kritikovala je pojedince iz Srpske pravnoslavne crkve i nevladinog sektora zbog napada na predsednika zbog rešavanja pitanja Kosova.

„Vi, iz dela nevladinog sektora koji se zalažete da se na Kosovu ništa ne promeni, da li je moguće da su vaši ekonomski interesi jači od onoga što svaki dan vidite na Kosovu i Metohiji i od onoga kako žive Srbi na Kosovu“, upitala je Mihajlović.

„Vi časni oci iz Srpske pravoslavne crkve možda nemate obaveze prema ovozemaljskom životu svojih vernika i građana Srbije, ali dobro znate da napadi na predsednika smanjuju mogućnost da Srba uopšte bude na ovim prostorima. Kome ćete služiti u crkvama? Napadima samo nanosite štetu Srbiji, koja ne samo da treba da opstane već treba da se razvija“, navodi Mihajlovićeva.

Istakla je da Srbija mora da pobeđuje znanjem, umećem i sposobnošću, a ne zveckanjem oružja i da deca koju rađamo treba da stasaju u boljoj Srbiji koja će znati svoje granice.

„U Srbiji u kojoj će se radom, sposobnostima i tehnološkim znanjima pobeđivati, a ne zveckanjem oružja. Zato je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobio naše poverenje, da se razvijamo, a ne da ratujemo“, kaže Mihajlovićeva.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here