Home Vesti Vesić: Očekujem izvinjenje Dragana Đilasa

Vesić: Očekujem izvinjenje Dragana Đilasa

87
0
Vesić: Očekujem izvinjenje Dragana Đilasa
Foto: Darko Ćirkov

Beograd — Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da očekuje da se Dragan Đilas izvini Skupštini grada i odbornicima.


Beograd — Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da očekuje da se Dragan Đilas izvini Skupštini grada i odbornicima.
Kako je dodao, očekuje i da scena, kakvu je napravio na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Beograda, ubuduće ne karakteriše rad gradske skupštine.

On je za RTS ocenio da konstitutivna sednica, održana u sredu, nije prošla bez incidenata jer je deo opozicije, predvođen Draganom Đilasom, „pokušao da prekroji izbornu volju građana i da spreči konstituisanje gradske skupštine“.

„Bili smo svedoci nasilnog ponašanja i napada Dragana Đilasa na odbornika Aleksandra Mirkovića, što je nezabeleženo do sada u Skupštini grada i to samo zato što sam postavio pitanja odakle mu nekretnine vredne trideset miliona evra, zašto je oduzeo Pionirski grad da bi napravio Kuću Velikog brata i zašto je on bogatiji kada je grad ostavio siromašniji za dug od 1,2 milijarde evra“, rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, umesto odgovora na pitanja, usledio je fizički napad na odbornika.

„Očekujemo da se izvini Skupštini grada i odbornicima. Skupština grada Beograda treba da bude mesto donošenja važnih odluka i da bude efikasna jer je to u interesu Beograđana“, rekao je Vesić i dodao da fizičko nasilje nije prihvatljivo, bez obzira na različite stavove.

On je rekao i da je juče učinjen prvi korak u formiranju nove vlasti u Beogradu, kao i da je počeo da teče rok za izbor gradonačelnika, koji ističe 8. juna.

Gradski menadžer je podsetio da novu gradsku vlast čekaju veliki projekti, među kojima su metro, obilaznica oko Beograda, Unutrašnji magistralni poluprsten, novi savski most, most na Adi Huji, tunel za spajanje Karađorđeve i Destota Stefana, Topčiderski tunel, završetak kanalizacije.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here