Home Gradski izbori CRTA najavila da će posmatrati izbore

CRTA najavila da će posmatrati izbore

81
0
CRTA će posmatrati izbore - Srbija izbori
Foto: Darko Ćirkov

Beograd — Organizacija CRTA „Građani na straži“ planira da posmatra celokupan izborni proces na lokalnim izborima u Beogradu u skladu s međunarodnim standardima.

Kako se navodi u saopštenju, to podrazumeva praćenje izborne kampanje, izbornog dana i procesa nakon izbornog dana do zaključenja konačnih rezultata izbora.

„Objektivno i nestranačko posmatranje, analiza i izveštavanje o izbornom procesu od strane organizacija civilnog društva doprinosi povećanju informisanosti gradjana u vezi sa radom organa za sprovodjenje izbora, kao i drugih aktera uključenih u izborni proces. Povećanje informisanosti doprinosi većem razumevanju izbornih radnji, a time i većem poverenju gradjana u rad institucija, sam izborni proces i rezultate izbora“, navodi se u saopštenju.

CRTA je dodala da je Gradskoj izbornoj komisiji predložila da usvoji odredbe koje bliže uređuju položaj i procedure prijave za posmatranje domaćih i stranih posmatrača jer odredbe iz prethodnih izbornih ciklusa samo načelno prepoznaju postojanje posmatrača.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković raspisala je izbore za Beograd koji će se održati 4. marta.

Preuzeto sa: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here