Home Vesti LDP: Odustajanje od izbora šansa za rešavanje problema

LDP: Odustajanje od izbora šansa za rešavanje problema

185
0
Čedomir Jovanović - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Odluka da se ne ide na parlamentarne izbore imaće smisla ako Srbija iskoristi 2018. za rešavanje onih problema od kojih presudno zavisi budućnost zemlje.

To je ocenio predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović.

On je, u saopštenju, ocenio da sada „imamo šansu da otvorena pitanja koja postoje zajedno rešavamo u partnerstvu sa Zapadom“, pošto bismo, u suprotnom, odlaskom na izbore poslali jasnu poruku da se distanciramo od posla od kojeg bežimo ili nismo u stanju da ga uradimo previše dugo.

„Politički prirotiteti ove zemlje nisu prepakivanje republičke vlasti ili dodvoravanje Moskvi, već stabilizacija odnosa u regionu kroz rešavanje otvorenih pitanja između Beograda i Prištine na osnovama političkog dogovora koji treba da donesemo u nekoliko narednih meseci. Time bi se otvorila perspektiva normalizacije i istovremeno rešavanje političkih prilika u Bosni i Hercegovini, kroz stvaranje preduslova za normalno održavanje bosanskohercegovačkih izbora“, istakao je Jovanović.

Prema nnjegovim rečima, odustajanjem od još jednog „izbornog mrcvarenja“ sačuvana je šansa da ovim problemima krenemo u susret i ona ne sme biti prokockana u jalovim ličnim ratovima i udavljena frustracijama kojih je prepuna srpska politika.

Glavni odbor vladajuće odlučio je u subotu da u martu budu raspisani samo redovni beogardski izbori, a da se parlamentarni izbori održe kad za njih dođe vreme.

Preuzeto sa: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here