Home Parlamentarni izbori Gojković: Izbori u očekivanju važnih odluka

Gojković: Izbori u očekivanju važnih odluka

179
0
_T5U0960(1)
Foto: Darko Ćirkov

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da parlament radi u otežanim uslovima, ali da se izbori raspisuju onda kada se očekuju važne odluke.

Ona je nabrojala razloge kao što je promena Ustava, koja je neophodna zbog EU, kada imamo snažne pritiske spolja na Srbiju, kao što ih imamo sada, a ne da se izmere rejtinzi Aleksandra Vučića i Ivice Dačića.

Skupština Srbije radi u otežanim uslovima, pošto deo opozicije ne želi da joj dozvoli da radi, imamo ružne slike koje građani mogu da vide u direktnim prenosima, ali ona nije u blokadi, ona radi, raspravlja o zakonima, o amandmanima, usvaja akta i nikakvog zastoja nema, ocenila je Gojković u razgovoru za Politiku.

Na pitanje o sednici GO SNS na kojoj će biti doneta odluka o eventualnom raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, Gojković je navela: „Ima razloga za i protiv izbora, to treba dobro izvagati i ja ću do subote meriti i jedne i druge, a svoj stav izneću na sednici Glavnog odbora“.

Ona kaže da ju je iznenadila odluka jednog građanina da podnese krivičnu prijavu protiv troje poslanika Dveri zbog upada u njen kabinet i nasilničkog ponašanja.

Iznenadila me je, tim pre što niko ko se bavi zaštitom ljudi od nasilja nije reagovao, rekla je Gojković povodom prijave koju je podneo generalni sekretar Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije – Transparentnost Mario Spasić.

Sama, kaže, to neće učiniti, jer bi „nasilnici, koji čine sve da ometu rad parlamenta, to i želeli da bi mogli da glume žrtvu ’režima’”.

„Skupština, uprkos tome, funkcioniše i donosi zakone, njihova namera da je blokiraju i da im to bude argument za vanredne izbore, mada nemaju razloga da ih izazivaju, nije i neće proći”, rekla je Gojković.

Preuzeto sa: www.danas.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here