Home Vesti „Vučić marginalizuje sve u vezi sa slobodom medija“

„Vučić marginalizuje sve u vezi sa slobodom medija“

108
0
_T5U1020
Foto: Darko Ćirkov

Sasvim je očekivano da Aleksandar Vučić marginalizuje i ne prepoznaje ništa što je vezano za slobodu medija, kaže za Danas Maja Stojanović iz Građanskih inicijativa komentarišući izjavu predsednika Srbije da nije čuo da postoji Grupa za slobodu medija.

Stojanović ispred Grupe za slobodu medija navodi da je sloboda medija bila najugroženija u Srbiji dok je on bio na vlasti, “bilo to u devedesetim dok je bio ministar nadležan za informisanje, bilo od 2012. dok je on, na različitim pozicijama, vladao Srbijom”.

“Ove godine imamo veliki porast napada na novinare. Vučić je sam rekao da je svestan napada na inauguraciji na Lidiju Valtner. NJegov odgovor je samo izvinjenje. Jedno izvini zamenjuje rad policije, tužilaštva i sudstva. Tako se uzurpira i država i slobode građana i sloboda medija. To je način na koji se Srbija vodi”, ocenjuje Stojanović.

Prema njenim rečima, ciljevi Grupe su dijametralno suprotni od ciljeva Aleksandra Vučića.

“On je tako izgradio svoju poziciju da građani i Grupa moraju da čuju za njega, a on ne čuje ni građane ni Grupu za slobodu medija. Uskoro ćemo to promeniti”, naglašava predstavnica Grupe za slobodu medija u izjavi za naš list.

Podsetimo, predsednik Aleksandar Vučić rekao je u petak uveče u intervjuu sa Brankicom Stanković “Insajder debata” da nikada nije čuo da postoji Grupa za slobodu medija, koja je osnovana nakon gašenja lokalnog nedeljnika Vranjske, kao i da ne zna za akciju protiv medijskog mraka i upitao da li tu grupu čine “oni najslobodniji mediji”.

Preuzeto sa: www.danas.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here