Home Parlamentarni izbori Srbljanović: „Master otimanja vlasti“ nema veze s Đinđićem

Srbljanović: „Master otimanja vlasti“ nema veze s Đinđićem

162
0
Biljana Srbljanović - Srbija izbori
Foto: N1

Ne vidim nikakvu sličnost, niti paralelu između Zorana Đinđića i Aleksandra Vučića, jer Đinđića nije zanimala vlast, a Vučića isključivo to zanima, ocenila je književnica Biljana Srbljanović za nedeljnik Vreme.

Mislim da je Vučić mnogo veštiji u otimanju i zadržavanju vlasti koja, očigledno, ovde može samo na totalitaran način da se izvede. Da je Đinđić to mogao, ne bi bio ubijen, smatra Srbljanović.

Ne bi imao pet odsto podrške pre ubistva, a da je preživeo atentat bio bi smenjen i pitanje je da li bi se ikad vratio na vlast. Ovde imamo jednog mastera zadržavanja vlasti, po cenu da se presvuče 500 puta, objasnila je ona.

Književnica i koautorka spomenika Zoranu Đinđiću, Biljana Srbljanović, i akademik Dušan Teodorović biće gosti emisije N1 Direktno danas od 20 časova.
Jedino što je slično, ocenila je Srbljanović, jeste što Vučić sada, kao što je Đinđić pre 15 godina hteo, ima nameru da Srbiju uvede u Evropsku uniju.

Srbljanović je ukazala i da nije Vučić taj koji podiže spomenik Zoranu Đinđiću, već Srbija.

„To su naše pare. To su vaše i moje pare. Nije on izvadio pare iz svog džepa, od mame i tate, i sad će on da diže spomenik. On je predsednik države. Pa, da li treba da vratim pasoš zato što se ne slažem sa njim“, naglasila je ona.

Srbljanović je kritikovala činjenicu da spomenik Đinđiću, nije podignut pre najmanje deset godina, da su to zaustavljali i Boris Tadić i pripadnici Đinđićeve stranke, jer je to bio kontroverzan potez.

I zašto smo spali na to da jedan Vučić, koji je do juče škrabao ime ulice Zorana Đinđića, koristi državne pare da nam dozvoli da napravimo taj spomenik, zaključila je Srbljanović.

Preuzeto sa: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here