Home Parlamentarni izbori Dačić: Očekujem vanredne parlamentarne izbore

Dačić: Očekujem vanredne parlamentarne izbore

171
0
Ivica Dačić - Srbija izbori
Foto: Danas/ RTS

Ministar spoljnih poslova i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da očekuje da zajedno sa izborima za Skupštinu Beograda budu raspisani vanredni parlamentarni izbori.

Ministar spoljnih poslova i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da očekuje da zajedno sa izborima za Skupštinu Beograda budu raspisani vanredni parlamentarni izbori.

„Očekujem. Znajući Vučića očekujem“, rekao je Dačić za Radio-televiziju Srbije.

On je rekao da opozicija traži izbore i da će oni, znajući Vučića, biti raspisani.

„Postoji izraz ne čačkaj, opozicija stalno čačka, a moli Boga da ne raspiše izbore. Znajući njega… ne verujem u decembru ali u martu, uželeli smo se izbora“, rekao je Dačić.

Dačić je izjavio da nema ničeg novog u porukama američkog zvaničnika Brajana Hojta Jia, ali da je ovo prvi put da je jasno rekao da Srbija ne može da sedi „na dve stolice“, ali da Srbija treba da se usmeri ka predsedniku i potpredsedniku SAD, a ne ka zvaničnicima na Hojt Jiovom nivou.

„Ja ne znam šta on od nas očekuje, ali mi sigurno nećemo počiniti političko samoubistvo. Jer on hoće da se mi sami ubijemo, tako što ćemo naljutiti naše prijatelje i saveznike, one koji će sutra podneti veto u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, jer SAD to sigurno neće učiniti“, rekao je Dačić i dodao da Hojt Ji traži da se Srbija posvađa sa Rusijom i Kinom i da nema ko da je brani u SB UN, a da SAD ostane na strani Albanaca.

On je rekao da je jedini način da Kosovo dobije stolicu u UN kada „nikoga ne bi bilo u SB UN da stavi veto“.

Upitan šta je Hojt Ji tražio po pitanju Kosova, Dačić je rekao da Srbija ne funkcioniše po principu „šta oni traže“.

„Oni su i pre devet godina tražili da mi priznamo Kosovo“, rekao je Dačić.

On je rekao da Srbija mora da usmeri svoje aktivnosti ka Donaldu Trampu kao predsedniku i Majklu Pensu kao potpredsedniku, a ne ka Hojtu Jiu.

„Da se usmerimo ka onima koji kreiraju politiku SAD“, rekao je Dačić i dodao da Tramp neće lako promeniti mišljenje Stejt dipartmenta kada je reč o Zapadnom Balkanu.

Upitan da li Tramp poznaje prilike u ovom regionu, Dačić je rekao: „Ne zna puno, ne zna detalje, ali na tome treba da se radi“.

On je kazao da je na sednici UN Trampu pokazao naslovne strane dnevnih listova posle njegove pobede.

„Zaintrigirao ga je bilbord na kome piše ‘Trampe Srbine'“, rekao je Dačić.

Preuzeto sa: www.danas.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here