Home Parlamentarni izbori „U vladajućoj koaliciji nije bilo reči o izborima“

„U vladajućoj koaliciji nije bilo reči o izborima“

159
0
Rasim Ljajić - Srbija izbori
Foto: B92, Tanjug

Lider SDPS Rasim Ljajić kaže da među strankama vladajuće koalicije nije bilo reči ni o beogradskim izborima niti o mogićim vanrednim parlamentarnim izborima.

„Lično ne vidim potrebu za vanrednim parlamentarnim izborima. Potreban je period za ukupnu stabilnost i nastavak reformi… Česti izborni ciklusi sprečavaju da se te reforme dovedu do kraja“, rekao je Ljajić za N1.

Na pitanje kako će SDPS nastupiti na predstojećim izborima u Beogradu, Ljajić je rekao da nikakvih razgovora na tu temu još nije bilo.

„Nije bilo ni neformalnih razgovora na tu temu. Imam obavezu da razgovaram prvo sa strankama sa kojima smo u koaliciji. Moramo prvo da razgovaramo sa SNS. Ne znamo kakav je stav SNS, da li će oni samostalno ili u manjoj koaliciji. Onda ćemo sa drugim članicama u koaliciji razgovarati ako bude potrebno“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, samostalan izlazak na izbore za SDPS ne bi bio neki gubitak čak ni ako stranka ne pređe cenzus.

On je ocenio da posle mitinga opozicije koji je održan u petak ostaje pri stavu da je ujedinjenje opozicije za beogradske zbore prilično teška misija.

Ljajić je kazao da je u ovom trenutku fokusiran da svoju stranku pozicionira i da ona ojača, kao i da dade doprinos koaliciji u kojoj se nalazi.

Preuzeto sa: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here