Home Vesti „Blic“: Jeremić gura Dveri na listu opozicije, DS protiv

„Blic“: Jeremić gura Dveri na listu opozicije, DS protiv

116
0
vuk jeremic 1(1)
Foto: Darko Ćirkov

Beograd — Vuk Jeremić, predsednik CIRSD-a pokušava da na zajedničku listu opozicije za beogradske izbore ubaci i Dveri, a lider DS je protiv toga, piše „Blic.

Jeremić praktično nastoji da bude most koji će pomiriti nepomirljivo, pa je pitanje koliko su njegova nastojanja realna, navodi beogradski dnevnik u današnjem izdanju.

Pozivajući se na neimenovani izvor blizak Jeremiću, „Blic“ piše da Jeremić od povratka u Srbiju održava kontakt sa liderom Dveri Boškom Obradovićem, sa kojim je navodno više puta razgovarao o međusobnoj saradnji, a o tome je, napominje, bilo reči i pred predsedničke izbore.

„Kako se približavaju gradski izbori, kontakt su intenzivirali i sada pokušavaju zajedno da participiraju u okviru jedne opozicione kolone“, kaže neimenovani sagovornik lista.

Izvor „Blica“ blizak Jeremiću ističe da se on zalaže za jednu listu i da su za njih prihvatljivi partneri svi oni koji su istinska opozicija aktuelnoj vlasti. „Prihvatljivo nam je da na toj listi budu i Dveri, a i Zoran Živković – uprkos očiglednom trudu da uvredi Vuka Jeremića,“ navodi izvor i dodaje da oni na to neće reagovati jer je cilj smena vlasti, a ne svađe u opoziciji.

Isti izvor ističe da je, ipak, za Jeremića prioritetni politički partner – Saša Janković sa kojim, kaže, ima visok stepen razumevanja po najvažnijim političkim pitanjima.

„Blic“ napominje da ideja o integraciji Obradovića na istu listu, u redovima demokrata nije dočekana sa odobravanjem i da je poznato da odranije postoji animozitet između lidera DS Dragana Šutanovca i Obradovića.

Beogradski list podseća da je Šutanovac izrazio uverenje da bi „DS i Dveri u koaliciji imale čak i manje glasova nego da na izbore izađu pojedinačno u dve kolone“.

Ipak, „Blic“ navodi da od izvora bliskog vrhu demokrata saznaje da će Jeremić sigurno pokušati da ugura Dveri na listu.

„Sve češće se govodi da su Jeremić i Obradović desna koalicija koja treba da nastupi zajedno. Međutim, pošto su Dveri ‘hard core’ čak i za Jeremića, on će pokušati da ih poturi na jednu listu sa nama. To će teško ići, pošto bi nas birači žestoko kaznili“, navodi neimenovani sagovornik lista.

To za „Blic“ potvrđje i predsednik Izvršnog odbora DS Radoslav Milojičić, koji kaže da „politike DS i Dveri nisu kompatibilne, i da se pri tom razlikuju ne u nijansama, već u suštinskim vrednostima“.

„Ne postoji mogućnost da pogazimo politiku i vrednosti za koje se 27 godina borimo zbog bilo koga, pa i zbog Dveri“, ističe Milojičić.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here