Home Izbori DS podržala „Proteste protiv diktature“ u utorak i sredu

DS podržala „Proteste protiv diktature“ u utorak i sredu

132
0
Demokratska stranka - Srbija izbori
Foto: B92

Beograd — Demokratska stranka (DS) podržala je organizaciju „Protiv diktature“ koja je najavila da će 30. i 31. maja organizovati mirne proteste.


Beograd — Demokratska stranka (DS) podržala je organizaciju „Protiv diktature“ koja je najavila da će 30. i 31. maja organizovati mirne proteste.

Protestu su organizovani povodom stupanja dosadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića na dužnost predsednika.

Ta stranka je u saopštenju navela „da se pridružuje pozivu organizatora protesta ‘Protiv diktature’ zato što svaki glas protiv diktature i za uređenu zemlju oduvek ima i imaće podršku DS-a“

DS od samog početka organizovanja protesta „Protiv diktature“ podržava „ovaj spontani i iskreni bunt protiv urušavanja institucija i vladavine jednog čoveka“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da se „veliki broj članova DS već pridružio i učestvovao u protestima nakon izbornih zloupotreba“.

Organizacija „Protiv diktature“ najavila je ranije danas da će u utorak i sredu, 30. i 31. maja, od 10.00 ispred Doma Narodne skupštine održati mirne proteste povodom stupanja Vučića na dužnost predsednika.

„Pozivamo sve građane da se pridruže mirnim protestima, gde će iskazati nezadovoljstvo i neslaganje s nelegitimnim izborima za predsednika Republike, koji su prouzrokovali i smenu na čelu Vlade“, navodi se u saopštenju.

I Pokret slobodnih građana pozvao je građanke i građane da se okupe u sredu, 31. maja u 18 sati na Trgu Republike u Beogradu i kažu ne uvođenju diktature i otimanju države, izjavio je danas predsednik tog pokreta Saša Janković.

Organizacija na protest poziva i poslanike, članove i simpatizere svih stranaka, sve predstavnike opozicije, sindikate, nevladine organizacije i udruženja građana, rekao je agenciji Beta Janković.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here