Home Kolumne Svi su (č)isti

Svi su (č)isti

217
0
Aleksandar Vučić - Srbija izbori
Foto: Miljana Ilić

Jeste li možda nekada razmišljali kako bi bilo da likove naših političara gledamo na etiketama proizvoda koje svakodnevno kupujemo? Da li bi potražnja tih proizvoda rasla pa bi svako kupovao brend koji reklamira njegov politički istomišljenik ili bi jednostavno potražnja opala jer nam je više dosta njihovih obećanja, ponovljenih rečenica i njihovih predizbornih spotova?

Bilo kako bilo, ja sam razmišljala u pravcu toga da političari svoj novac ne troše na reklame,bilborde,flajere,nego da lepo njihove likove i njihove predizborne slogane stavimo na etikete,recimo deterdzenta za sudove. Na taj način bi oni izreklamirali sebe ,a ujedno i brend koji promovišu. Za ovaj primer sam uzela deterdzent za sudove iz nekoliko razloga.Njega svaka kuća koristi,on ujedno skida prljavštinu i tragove koji ostaju,kao što i naši dragi predsednički kandidati žele da “operu” nešto što je isprljano pre njih. Pa kad se to ponovo zaprlja,opet peru i tako nikad kraja ovom začaranom krugu. Još jedna sličnost je ta da deterdzent za sudove pere,a posto nam političari svakodnevno ispiraju mozak,mozemo ih smatrati za vrlo slične.

Recimo deterdzent sa likom Aleksandra Velikog, hoću reći Aleksandra Vučića bi mogao da ima sledeću reklamu:

“Ovo bi mogla da bude prava noćna mora. Čista sudopera je ono čemu svi težimo,ali ukoliko ne izaberete ono pravo sredstvo za pranje, vaši sudoivi neće biti blistavi. Živimo u zemlji u kojij vlada ekonomska kriza,tako da odabirom ovog deterdzenta vi zapravo štedite i povećavate vaš kućni budzet(koji svakako nemate). Ova reklama ima svrhe jedino ako vam je ostalo išta čime biste mogli da zaprljate svoje sudove,u suprotnom svrhe nema.”

Samo za vas, brže jače,bolje.

“ Ako imate šta da jedete, onda imate i šta da perete”

Naši sudovi su naša briga i niko drudi nema prava da ih otima i da pomisli kako je to njegova svojina,svi imamo jednaka prava na čistu sudoperu ,i ne može neko non stop da pere a neko samo non stop da prlja. Moramo da promenimo kućne zakone, jer ljudi koje čekamo da zasuku rukave smo mi. Naš proizvod ste viđali u starom pakovanju,a sada potpuno nova redizajnirana ambalaža.Za čiste sudove i blistavu kuhinju.

“Da svaka vaša čaša blista kao Saša”

U Srbiji se danas teško živi, i narod je s pravom nezadovoljan. Svakoga dana skaču cene deterdzenta, mi to ne smemo da dozvolimo. Hoćemo čistu Srbiju bez ostataka prljavštine,hoćemo čiste tanjire bez nataložene prljavštine. Drugi proizvodjači nam govore kako treba da budemo srećni sadašnjom ponudom na tržištu,ali ne, ja želim da uz pomoć svojih kontakata iz inostranstva vas naučim kako ćete prati sudove.

“Ako na tanjiru ostane mrlja od luka, eto vama u pomoć sredstvo našeg Vuka.”

Dosta vam je više prljavštine u svojim sudoperama dosta vam je da živite kao robovi dosta vam je da svakog dana imate brdo neopranih sudova koji nikada nistu čisti onako kako vi želite. Onda nemojte da bežite.Oduprite se stranom tržištu ,i stranim proizvodjačima i dajte priliku domaćem. Jer samo domaće može biti ono pravo za vas. Samo kupovinom ovog domaćeg proizvoda vi vašu zemlju vodite ka napretku.Odlučno krenite u sređivanje,uzmite svoje sudove u svoje ruke, jer samo ko sme taj može.

“Sudove operi, Dveri”

Nešto novo na našem tržištu je deterdzent za sudove ,,Beli“. Nova generacija sa novom formulom za pranje i otklanjanje svega onoga prethodnog. Samo jako ,Beli. Da vaši tanjiri budu beli kao naš Beli.

Obećava do sada neviđene rezultate kao i način na koji do njih dolazi.

“Deterdzent za sudove Beli,operi pa se veseli.”

Prdstavili smo samo nekoliko proizvođača,onih koji su najbolje pozicionirani na listama potrošača. Pratićemo razvoj situacije,pa ko zna možda plasiramo još koju reklamu.
Znate da razlika u brendovima,uvek postoji, ali znate i da dobijemo zaključak da pakovanje prodaje proizvod, ali da su na kraju ipak svi isti.Probamo razne, na početku nam to sve izgleda idealno, posle shvatimo da je cena koju smo platili ipak visoka, da ne skidaju dovoljno prljavštine kao što je na reklami prikazano i da ipak obećanja ostaju samo na televizijskom ekranu.

O deterdzentu za sudove govorim.

Autor: Miljana Ilić, student

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here