Home Parlamentarni izbori Ilić: Ne zanima me da budem premijer

Ilić: Ne zanima me da budem premijer

127
0
757z468_velimir-ilich-1
Foto: Darko Ćirkov

Beograd — Predsednik Nove Srbije (NS) Velimir Ilićdemantovao je da će biti premijer ukoliko Vuk Jeremić pobedi na predsedničkim izborima.

To je ranije izjavio ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Ilić je u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima ocenio kao „zlonamernu“ izjavu Stefanovića koji je i potpredsednik vladajuće Srpske napredne stranke (SNS).

„Odgovorno tvrdim da moj politički cilj nikada nije bila borba za takvu poziciju, jer me funkcija premijera zapravo nikada nije ni interesovala. NS i ja smo se odlučili da na nastupajućim izborima kao kandidata za predsednika Srbije podržimo Jeremića iz razloga dubokih državnih i nacionalnih interesa, a ne zarad nekakve tobožnje lične ili pak stranačke koristi“, izjavio je Ilić.

On je dodao da je njegov cilj da svojim učešćem u predizbornoj kampanji „pomogne pre svega ekonomsku stabilnost zemlje, kako bi budući naraštaji, mogli da žive u srećnijoj, boljoj i prosperitetnijoj državi“, u odnosu na ono što „u nasleđe ostavljaju“ Aleksandar Vučić i SNS.

„NS i ja smo apsolutno svesni da dolazi novo vreme u kojem neće biti mesta za političke manipulante i unesrećitelje srpstva, poput Stefanovića i sličnih, i da nastupaju neminovni politički procesi uklanjanja s vlasti jednog nenarodnog režima, zbog čega će NS sve svoje resurse i kapacitete podrediti tom višem cilju, a zauzvrat ne tražim ništa, čak ni ministarsko, a kamoli premijersko mesto“, izjavio je Ilić.

Ilić u saopštenju pominje „višemilionsku pljačku od nekoliko desetina miliona evra“ u Javnom preduzeću „Koridori Srbije“, i pita ministra Stefanovića: „Šta ćete preduzeti na planu rasvetljavanja ovakve otimačine narodnih para“.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here