Home Parlamentarni izbori Obradović: Gojkovićeva da služi parlamentu, a ne Vučiću

Obradović: Gojkovićeva da služi parlamentu, a ne Vučiću

161
0
Boško Obradović - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović pozvao je predsednicu Skupštine Maju Gojković da „prestane da služi interesima Aleksandra Vučića i Vlade”.

Osim toga, Obradović od Gojkovićeve traži i da zakaže „bar jednu“ sednicu parlamenta posvećenu nekoj od aktuelnih tema.

Obraćajući se novinarima u Skupštini Srbije, Obradović je ocenio da se Srbija pretvara „u zemlju vladavine jednog čoveka“ kao i da se ukida nadzorna i kontrolna uloga parlamenta nad radom izvršne vlasti.

„Hodnici Narodne skupštine prazni su već više od mesec dana, a izgleda da sednica neće ni biti do predstojećih izbora jer se vlast plaši opozicije i želi da izbegne sučeljavanje u parlamentu“, naveo je lider pokreta Dveri.

Obradović je kazao da je poslanička grupa Dveri predala Maji Gojković 10 zahteva za održavanjem sednica o aktuelnim temama poput migrantske krize, bezbednosne situacije na Kosovu i Metohiji i procesu evrointegracija, ali da se predsednica parlamenta oglušila o njih.

„Maja Gojković direktno i namerno krši poslovnik i sprečava parlament da vrši nadzornu funkciju nad radom ministara. Vlada Srbije već tri meseca ne odgovara na poslanička pitanja svakog poslednjeg četvrtka u mesecu niti ministri poštuju poslovničku obavezu da na svaka tri meseca podnesu izveštaj o svom radu nadležnom skupštinskom odboru“, kazao je Obradović.

Prema njegovim rečima, postoji mogućnost da „režim nađe opciju“ da redovno prolećno zasedanje parlamenta ne počne 1. marta, kako je predviđeno Ustavom, već da se nove skupštinske sednice održe tek nakon predsedničkih i eventualnih parlamentarnih izbora.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here