Home Izbori Katanić Jeremiću: Ima li šta, sem parola

Katanić Jeremiću: Ima li šta, sem parola

92
0
Politika - Srbija izbori
Foto: B92

Beograd — Član GO SNS Nenad Katanić izjavio jeda je Vuk Jeremić „prespavao“ odluke vlade u cilju unapređenja i zaštite srpskog seljaka i srpskog poljoprivrednog zemljišta

Katanić je Jeremića pitao ima li šta da ponudi osim prola.

„Čini mi se da je let gospodina Jeremića od Njujorka do Beograda trajao toliko dugo da je tokom zimskog sna propustio činjenicu da je Vlada Srbije krajem decembra donela odluku o postupku davanja poljoprivrednog zemljista u zakup na 30 godina putem javnog pozivadomaćim poljoprivrednim gazdinstvima i drugim pravnim licima“, izjavio je Katanić za Tanjug.

On je precizirao da će javni poziv biti objavljen pocetkom februara i ukazao da se sve te informacije mogu pročitati na sajtu srpskog Ministarstva poljoprivrede, „ali izgleda on (Jeremić) više poznaje stanje poljoprivrede u drugim zemljama“.

Katanić je naveo da je Jeremić isto tako propustio i činjenicu da je u budžetu za poljoprivredu za 2017. godinu pet puta više novca nego ranije za investicije.

„Srpski seljak i srpsko poljoprivredno zemljiste biće zaštićeno na pravi način i u skladu sa najvišim standardima, a u skladu s našim interesima. Bolje bi bilo da je na celu priču o našoj poljoprovredi obratio pažnju tokom svog ministrovanja i niza propusta na štetu našeg agrara tokom potpisivanja S SP-a. Srpska napredna stranka ima jasan put rešavanja problema u srpskom agraru, a od Vas gospodine Jeremiću sem parola ima li šta?“, poručio je Katanić.

Jeremić je ranije u bačkom selu Parage, u razgovoru sa meštanima tog sela, rekao da će se „kao predsednik Srbije zalagati za zabranu prodaje poljoprivrednog zemljišta strancima“ i dodao da će se, kako su preneli mediji, zalagati da se poljoprivredno zemljište ne daje u zakup bez adekvatne tenderske procedure.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here