Home Izbori Nova Srbija: U nedelju sednica Predsedništva i IO o vladajućoj koaliciji

Nova Srbija: U nedelju sednica Predsedništva i IO o vladajućoj koaliciji

95
0
757z468_velimir-ilich-1
Foto: Darko Ćirkov

Nova Srbija čiji lider Velimi Ilić najavio napuštanje vladajuće koalicije, sutra će održati zajedničku sednicu Predsedništva i Izvršnog odbora stranke

Nova Srbija (NS), čiji lider Velimi Ilić najavio napuštanje vladajuće koalicije, sutra će održati zajedničku sednicu Predsedništva i Izvršnog odbora stranke na kojoj bi trebalo da se raspravlja o tome.

Sednica će biti održana u Čačku, a po njenom završetku novinarima će se obrati Ilić, najavljeno je u kratkom stranačkom saopštenju.

„Razgovaraće se o aktulenoj poličkoj situaciji“, rečeno je takođe kratko agenciji Beta u NS.Lider NS je nedavno izjavio da više nema šta da traži u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i da više nema o čemu da priča s premijerom i liderom SNS-a Aleksandrom Vučićem, a o čemu u NS postoje i suprotni stavovi.

„Ništa im ne dugujem, a nemam više o čemu da pričam ni s Vučićem. Mi smo imali dogovor, a on ga je prekršio“, rekao je Ilić koji je naveo da je trebalo da bude direktor Koridora Srbije.

Sa Ilićevim stavovima nije se složila poslanica i doskorašnja potpredsednica NS Dubravka Filipovski koja je napustila stranku, kao i poslanik i potpredsednik NS Dragan Jovanović, koji je saopštio da će na stranačkim organima tražiti raspravu o svemu što je Ilić govorio.

Na izjavu svog koalicionog partnera reagovao je i premijer Vučić, koji je ocenio da Ilić onim što je rekao o Vladi Srbije i njemu lično pokazuje po čemu se aktuelna vlada razlikuju od prethodnih koje su se zasnivale na politici „trange frange“ i ucenama.

NS je na poslednjim parlamentarnim izborima bila na listi koju je predvodila SNS.

Izvor: www.novosti.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here