Home Izbori Izbori se bliže, deo opozicije još razmišlja

Izbori se bliže, deo opozicije još razmišlja

80
0
Čedomir Jovanović - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Za razliku od demokrata, koji su se već odlučili i dali podršku Saši Jankoviću na predsedničkim izborima, preostale opozicione partije nisu toliko sigurne u to.

LDP traži prvo razgovor s DS-om i Jankovićem, a SDS i Dosta je bilo tvrde – Mi još razmišljamo.

Dva puta se kandidovao za predsednika Srbije, treći put će samo ako ne bude imao drugu opciju. Predsednik Liberalnodemokratske partije, razočaran najavom kandidature Vuka Jeremića, potencijalnu kandidaturu Tomislava Nikolića smatra lošom za zemlju.

„Niko od mene ne može da posle 20 godina života koje sam dao u ovu politiku, da ja sada budem ono što nikada nisam hteo da budem, politička kukavica i slabić koji će pred svim onim što vidi pobeći iza nečijih leđa. Dakle, želim ozbiljan razgovor sa Demokratskom strankom i nakon toga ću razgovarati sa Sašom Jankovićem. Saša Janković ispunjava, to nisu uslovi, nego on odgovara nekim pogledima koje mi imamo ovog trenuka kada gledamo tog predsedničkog kandidata pred sobom“, kazao je Jovanović.

I Socijaldemokratska stranka se zalaže za jednog kandidata udružene opozicije, ali koga će podržati još ne saopštava.

„Nismo bili fokusirani na takvu vrstu odluke, sve vreme pokušavamo na sve stranke građanske demokratske opozicije i svi potencijalni kanididati sednu za jedan sto, da skupimo sve glasove na jedno mesto i da nastupimo zajednički sa jednim kanidatom i sa zajednićkom listom ukoliko bude parlamenatrnih izbora. Samo tako možemo da pariramo Vučićevom autoritarnom režimu. Za sada nije još uvek odlučeno, ni Saša Janković, ni Vuk Jeremić. Nije odlučeno i narednih dana svu energiju ćemo da posvetimo pokušaju da se dođe do zajedničkog nastupa“, naveo je Konstantin Samofalov iz SDS.

U pokretu Dosta je bilo imaju jasan cilj, ali još u javnost ne iznose detalje.

„Tačno znamo šta radimo, imamo plan, čekamo da predsednik vlade objavi koje predsednički kandidat SNS, hoće li se predsednik kandidovati, predsednik vlade mislim, hoće li pored predsedničkih izbora raspisati paralmentarne. Tek tada ćemo mi reći koji je naš stav“, kazala je Jasmina Nikolić iz DJB.

Dok se u javnosti spekuliše da će Vuk Jeremić u nedelju objaviti svoju kandidaturu i ući u predsedničku trku, Demokratska Ssranka i Nova stranka javno su potvrdile podršku Saši Jankoviću.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here