Home Izbori 2016 Đukić Dejanović: Nova vlada do 30. juna ili izbori

Đukić Dejanović: Nova vlada do 30. juna ili izbori

266
0
Slavica Đukić Dejanović - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Funkcionerka SPS Slavica Đukić Dejanović izjavila je da se nada da svi koji su podržavali vladu Aleksandra Vučića podržati i novu vladu.

Beograd — Funkcionerka SPS Slavica Đukić Dejanović izjavila je da se nada da svi koji su podržavali vladu Aleksandra Vučića podržati i novu vladu.

Ona je novinarima u Beogradu rekla da su novi vanredni parlamentarni izbori teorijski mogući ukoliko Vlada Srbije ne bude formirana do 30 juna.

Na pitanje kako ocenjuje učešće ministara SPS-a u Vladi, Slavica Đukić Dejanović koja je ministarka zadužena za demografiju i populacionu politiku, rekla je da su odgovorili zadatku.

„Mislim da su ministri korektno radili svoj posao i da treba da nastave da rade onako kako su radili, ali i da bude personalnih izmena. Mi smo velika partija“, rekla je Slavica Đukić Dejanović i dodala da bi želela da bude ministarka u novoj vladi i da je vrlo zainteresovana za oblast kojom se sada bavi.

Upitana da li za SPS predstavlja teret najava lidera koalicionog partnera socijalista Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme da neće glasati za izbor Ane Brnabić za premijera, ona je rekla da je SPS samostalna partija i da svako ima pravo na sopstveno opredeljenje.

Na pitanje da li Marković treba da bude deo vladajuće koalicije ako ne podrži izbor Ane Branbić, Slavica Đukić Dejanović je kazala da nije u poziciji da o tome razmišlja.

„Precenili ste domen koji imam u poličkom i državnom životu“, kazala je ona.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here