Home Izbori „Ne vidim ko bi bolje sarađivao sa Vučićem, inače – haos“

„Ne vidim ko bi bolje sarađivao sa Vučićem, inače – haos“

120
0
Aleksandar Vuccich KZSS 43
Foto: Darko Ćirkov

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da će do Božića obavestiti javnost da li će se kandidovati za novi mandat.

Na godišnjoj konferenciji za novinare je izjavio da je za vreme njegovog mandata preokrenuta slika o Srbiji i da veruje da kao predsednik države u odnosu na Srbiju nije napravio nijednu grešku.

„Ne vidim razlog da se ne kandidujem, ne poznajem čoveka koji bi bolje radio ovaj posao i bolje sarađivao sa vladom koju vodi Vučić – inače odosmo u haos. U ovoj Srbiji nikad nije donelo dobro kada sa Andrićevog venca polete strele ka vladi. Zato mislim da ne može da dođe do većih promena do isteka mandata ove vlade. Nisam neskroman, ali je Srbiji potreban ovakav predsednik. Nisam ni skroman. Da sam skromniji, okrenuo bih se potrebama, porodici“, poručio je on na godišnjoj konferenciji za štampu.

Nikolić je kazao da je propustio odrastanje sinova, a evo sada i unuka, jer je uvek mislio da su oni jedni od stotine hiljada, a svima treba pomoć.

„Uvek sam hteo da pomognem građanima i znao kako, ali bez pobede se to ne može“, podvukao je on.

Ukazao je da je često bio izložen negativnim stavovima medija i da su i njegovi savetnici i saradnici trpeli i ništa im se nije praštalo samo zato što su bili njegovi saradnici.

Nikolić je dodao da je za vreme njegovog mandata preokrenuta slika o Srbiji i da veruje da kao predsednik države u odnosu na Srbiju nije nijednu grešku napravio.

“Mislim da kao ličnost nisam napravio nijednog neprijatelja i suparnika, ali su politička opredeljenja takva da sam od mnogih političara, ali i redakcija dočekan na nož“, rekao je Nikolić u obraćanju novinarima u zgradi na Andrićevom vencu.

„U odnosu na Srbiju nijednu grešku nisam napravio”, istakao je.

Nikolić je rekao da je za pet godina njegovog mandata preokrenuta slika o Srbiji u svetu, da je zemlja vraćena u red država koje svi priznaju, cene i poštuju, te istakao da možemo da očekujemo prisustvo velikog broja stranih državnika, kada sledeći predsednik bude inaugurisan, što nije bio slučaj kada je on stupio na dužnost.

“Na domaćoj sceni, pokušavao sam da Srbija za građane Srbije ponovo bude Srbija”, istakao je predsednik, dodajući da je za vreme njegovog mandata obeležen veliki broj jubileja.

On je istakao da Srbija zaslužuje da bude pominjana i isticana, da ne sme da bude skrajnuta, ponižavana i vređana.

Tako je pomenuo da se prilikom obeležavanja Prvog svetskog rata nije dogodilo da krivica bude svaljena na jednog Srbina, da nije uspeo da prođe predlog rezolucije o Srebrenici, niti pokušaj da Kosovo postane član Uneska.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here